• Homepage
  • >
  • Mannen
  • >
  • Interieurtips voor mannen: industrieel, stoer en zacht

Interieurtips voor mannen: industrieel, stoer en zacht

  • Menfacts
  • december 7, 2019
  • Comments Off

Als eigentijdse man is het belangrijk om je interieur eigentijds en stoer, dus lekker mannelijk, in te richten. Maar een paar zachte tintjes in de woonkamer kunnen natuurlijk ook geen kwaad, om overkill te voorkomen. Maar hoe kun je op een subtiele manier een stoer en masculien huis inrichten die tegelijk gezelligheid, warmte en sfeer uitstraalt? Met onze vijf tips voor de inrichting van een mannen interieur komt het helemaal goed met je mannenhuis.

1. Schaf strak en stoer industrieel meubilair aan

Industrieel wonen past goed bij het mannelijke interieur. Met een robuuste industriele bank, een strakke en minimalistisch ontworpen kamertafel en een grote industriële hanglamp kom je qua industrieel wonen al een heel eind. Combineer de industriële bank met strakke, eigentijdse schilderijen en moderne kleuren als wit, grijs en zwart. Industrieel wonen op een stoere, mannelijke manier is gelukkig niet veel ingewikkelder dan dit!

2. Vergeet het vloerkleed niet

Warmte en zachtheid haal je in huis door een eigentijds vloerkleed in de hal, woonkamer en/of de huiskamer neer te leggen. Zeker in combinatie met een gezellige open haard komen vloerkleden perfect tot hun recht en zorgen ze voor een extra stoere mannelijke atmosfeer in huis.

3. Laat iets van je hobby’s zien

Echte mannen zijn trots op hun werk en hobby’s. Wil je mannelijk overkomen, laat dan in de woonkamer het een en ander zien van je grootste passies. Heb je bijvoorbeeld kickboksen als favoriete sport, leg dan accessoires als bokshandschoenen, een kickboks helm en andere sportspullen verspreid over de woonkamer neer. Of koop een vitrinekast, waarin je jouw collectie of verzamelingen etaleert. Maar houd het wel bescheiden, want een overdaad aan spullen, zeker als het medailles en bekers zijn, kan arrogant overkomen.

4. Een echt mannelijk interieur is fraai verlicht

Veel interieurs van mannen ogen donker en somber. Mannen denken dat dit stoer is. Dat is het wel, maar een gaaf huis dat op een mooie manier met led-lampen wordt verlicht is nog een stuk stoerder. Wil je echt indruk maken, koop dan een paar stoere, industriële lampen. Wissel hierbij af: zo kun je een staande lamp, een hanglamp en spotlichtjes voor in het plafond kopen. Door te kiezen voor afwisselende kleuren, houd je het lekker spannend en vrolijk in huis!

5. Pak uit met natuurlijke materialen

Een paar interieurstukken van natuurlijk materiaal als hout of riet maken een mannenhuis net even wat zachter en aangenamer. Een rieten mand in de kamer, een stoer tafeltjes van hout of een grote vaas met cactus erin creëren net dat beetje extra gezelligheid in huis.

Previous «
Next »