Bieren met grappige namen

  • Menfacts
  • oktober 6, 2022
  • Comments Off
bieren met grappige namen

De 10 meest bizarre biernamen

Iedereen kent ze wel: Bieren met grappige namen. Bierbrouwerijen willen natuurlijk niets liever dan dat hun product opvalt, en de beste manier om dat voor elkaar te krijgen is door bier met een grappige naam op de markt te brengen. Deze strategie lijkt ook goed te werken, aangezien sommige biernamen zo uniek, bizar, geestig of schunnig zijn dat je ze niet snel zult vergeten. Hieronder hebben wij verzameld: 10 Bieren met grappige namen.

10 bieren met grappige namen

Bier met grappige naam: Dikke Lul 3 Bier

Deze Pale Ale is vernoemd naar een uitspraak waar barmannen door heel Nederland maar al te bekend mee zullen zijn. De Dikke Lul 3 Bier is van Haarlemse komaf en heeft een zeer hoppige smaak, met fruitige en grassige tinten.

Bier met grappige naam: Hoppy Ending

Een Amerikaanse Pale Ale met flink wat hop en sterke citrustonen. Het etiket, waarop een schaars geklede masseuse wordt afgebeeld, maakt maar al te duidelijk waar de naam van dit biertje naar verwijst. Ongetwijfeld smaakt deze naar meer – als dat maar goed afloopt!

Flying Dog Raging Bitch

Deze IPA van de brouwerij Flying Dog heeft een scherpe hoppige smaak en bittere afdronk. Bierkenners omschrijven de Raging Bitch als een achtbaan aan smaak. Wie van dit biertje niet hondsdol wordt, ziet ze vliegen!

bier met een grappige naam

Audrey Hopburn

Deze blonde IPA wordt geproduceerd in België, het geboorteland van de bekende actrice uit de jaren ’50 waar het bier naar vernoemd is. Maar wist je ook dat Audrey Hepburn eigenlijk half-Nederlands was? Zo leer je nog eens iets in een artikel over bier!

Oh buurman, wat doet u nu?

Uiteraard is dit een bekend citaat uit de film Flodder, gesproken door dochter Kees in de scéne waarin ze met de buurman van bil gaat op de achterbumper van zijn auto. In tegenstelling tot Kees Flodder is dit biertje niet blond, maar een stevige Barley Wine met een romige en gerstige smaak.

Blote Konten Bier

Een naam die weinig aan de verbeelding overlaat. Deze Ale is tegenwoordig niet meer op de markt, dus helaas kun je hem niet proeven. Wellicht maar beter ook.

Kutbier

Commercieel gezien niet de meest handige naam voor een biertje, zou je zeggen. Deze naam verwijst echter niet naar de kwaliteit van het bier, maar naar de zogenaamde ‘Bossche Kut’. Dit is het stereotype van een vrouw uit Den Bosch met een onnatuurlijke haarkleur en teveel make-up op. Kutbier is een blond biertje met een zeer fruitige smaakt, dit is omdat het wordt gebrouwen met pruimen. Toepasselijk?

Con Domus

Brouwerij Domus in het Belgische Leuven zag de kans schoon om hun huisbier een naam te geven die je niet snel vergeet. De Con Domus is gebrouwen in de stijl Duits Pils, wat inhoudt dat deze blond, licht moutig en gemakkelijk weg te drinken is.

Hoptimus Prime

Uiteraard vernoemd naar de geliefde auto-robot uit de Transformers-films. Deze Imperial IPA heeft, zoals de naam suggereert, een hoppige smaak met noten van vanille en citrus. Met een alcoholpercentage van 9% transformeert dit biertje je binnen een mum van tijd van nuchter naar ladderzat!

Flying Dutchman More Dry and Sour Than Your Mother In Law Saison

Dit bier met een grappige naam staat bekend als een farmhouse ale, die zo wordt genoemd omdat deze vroeger op de boerderij werd gebrouwd. Het wordt gemaakt met Sorachi Ace, een hopsoort uit Japan, en wordt omgeschreven als een ware smaaksensatie. Net zoals een bezoek van de schoonfamilie laat dit biertje een lichtzure smaak achter in de mond.

Previous «
Next »