Zonnebril op, biertje open

  • Menfacts
  • maart 29, 2019
  • Comments Off
amerikaans bier

Summer is coming! Dat alleen al is een goede reden om een biertje uit de koelkast te trekken. Maar wat voor biertje? Soms is het leuk om eens nieuwe smaken te proberen. Er komen namelijk nog weekenden genoeg om hetzelfde bier te drinken, nietwaar? Wij kunnen Amerikaans bier aanraden. Waarom? Dat leggen we graag even uit. Dan hebben we meteen ook een adresje waar jij je nieuwe Amerikaanse vrienden kunt ophalen.

Applausje voor Amerikaans bier

Amerikanen hebben geen verstand van goed bier? Dat idee is al lang achterhaald. Amerikaans bier is namelijk meer dan de bekende Budweiser die er veel gedronken wordt. Een prachtig donker biertje is bijvoorbeeld de Founders Kentucky Breakfast Stout. Dit stevige biertje heeft een krachtige koffie en chocoladesmaak. Hier ga je dus even rustig voor zitten. Meer iets voor in de zon? Kies dan de Prairie Paradise, hierin herken je tinten van kokos en vanille. Alsof je op een onbewoond eiland zit dus! Vooral even blijven zitten trouwens, want dit biertje bevat met 13% een net iets groter alcoholpercentage dan een normaal pilsje. Het zijn slechts twee voorbeelden van een groot assortiment Amerikaanse bieren. Waar je nog meer uit deze collectie vindt? Lees gauw verder.

Leer de leverancier kennen

Wat is er nu leuker dan bier kopen waar een verhaal aan vast zit. Een biertje is zoveel lekkerder wanneer je weet wat de herkomst is. Dit gaat verder dan alleen dat het uit Amerika komt. De manier van brouwen, de achtergrond van de brouwer zelf en de gebruikte ingredi├źnten zijn wetenswaardigheden die leuk zijn om te onthouden tijdens het drinken. Reden genoeg dus, om een biertje niet zomaar in de supermarkt te kopen. Waar dan wel? Bijvoorbeeld bij Mister Hop. Jarenlang worden hier de meest bijzondere bieren verkocht, elk met een eigen uniek verhaal. Met liefde verteld door de expert. Bekijk de website voor extra informatie en bezoekuren.

Previous «
Next »