Lekker touren op de scooter

  • Menfacts
  • mei 7, 2018
  • Comments Off
scooters

Heb jij een retro Vespa, een stoere Sym of een ander merk scooter? Dan is het heerlijk om tijdens zwoele zomeravonden te gaan cruisen met je vrienden of partner. Je voelt de wind door je haren en geniet van de zon op je gezicht. Even een drankje doen? Geen probleem, je scooter is veel makkelijker te parkeren dan een auto.

Met een groep scooteren

Ben je nog op zoek naar een leuke invulling van een vrijgezellenfeest, een dag met je vrienden of een bedrijfsuitje? Ga de weg op met scooters! Nederland heeft genoeg mooie routes door waterrijke gebieden of het boerenland. Onderweg doe je een speurtocht of maak je pauzes bij diverse terrasjes. Je kunt het zelf regelen of een bedrijf zoeken waar je de scooters huurt.

Scooter op vakantie

Ja, het gebeurt. Mensen die met hun scooter op vakantie gaan om lekker te kunnen touren. Een groot voordeel van reizen met je scooter is dat deze redelijk zuinig is en je daardoor niet veel geld kwijt bent aan benzine. Ook mooi: je rijdt op het fietspad, dus geen last van files. Ook het openbaar vervoer ga je uit de weg; geen gedoe met vertraging en algehele drukte.

Je hebt echter niet zoveel ruimte voor bagage op je scooter. Maar vaak is er wel iets mogelijk met extra bagagerekken. Heb je geen zin in het gedoe? Dan kun je natuurlijk ook op vakantie een scooter huren om lekker rond te cruisen door de Italiaanse wijnstreek of langs de Spaanse kust.

Maar eerst…

Kijk hoe je scooter de winter heeft overleefd. De droge en warme wegen in de zomer zijn anders dan de koude en gladde wegen in de winter. Het is slim om je winterbanden te vervangen voor zomerbanden. Check meteen de bandendruk en het oliepeil van je scooter. Merk je dat er toch meer aan de hand is met je voertuig en ben je handig? Probeer de reparaties zelf uit te voeren, dat scheelt je een hoop geld.

Nieuwe onderdelen

Kom je er bij de jaarlijkse onderhoudsbeurt van je scooter achter dat bijvoorbeeld de uitlaat kapot is? Nieuwe onderdelen bestel je eenvoudig online bij K-Parts. Zij hebben een zeer ruim aanbod scooter onderdelen.

Alternatief

Is een scooter niet echt jouw ding? Probeer dan eens een elektrische fiets. Hiermee haal je een lekkere snelheid, maar krijg je ook nog wat beweging. Net zoals een scooter is de fiets gemakkelijk te parkeren.

Previous «
Next »