• Homepage
  • >
  • Mannen
  • >
  • Een must op kantoor: een goede koffiecorner met kwaliteitskoffie

Een must op kantoor: een goede koffiecorner met kwaliteitskoffie

  • Menfacts
  • oktober 16, 2019
  • Comments Off
Een must op kantoor een goede koffiecorner met kwaliteitskoffie

Kantoren zijn in rap tempo aan het veranderen. Van saaie ruimtes, waar iedereen in stilte druk achter een beeldscherm bezig is, worden kantoren tegenwoordig ingericht op het nieuwe werken. Het nieuwe werken houdt in: meer flexibiliteit voor de medewerkers. Medewerkers kunnen hun eigen tijden beter indelen voor een betere werk/privé balans en er wordt meer vanuit huis gewerkt. Dit houdt ook in dat medewerkers geen behoefte meer hebben aan vaste plekken. Werkplekken worden flexibeler. Mede door deze ontwikkelingen is het hebben van een goede koffiecorner én goede koffie misschien wel extra belangrijk.

Waarom goede kwaliteitskoffie op kantoor belangrijk is

Koffie is een typisch drankje dat uitnodigend werkt. ‘Kom een langs voor een kop koffie’ is een veelgehoorde uitspraak. Koffie wordt als dé reden genoemd om iemand uit te nodigen. Zo gaat dit ook op kantoor. Omdat koffie uitnodigend is, voelen werknemers zich welkom en gewaardeerd als zij gezellig met een collega koffie drinken. Koffiegesprekken hoeven niet enkel over privézaken te gaan. Samen koffie drinken is een uitstekende methode om op een ontspannende manier over het werk te praten. Er komen dan van allerlei creatieve ideeën boven en medewerkers kunnen elkaar inspireren en motiveren. Uiteraard moet het wel goede kwaliteit koffie zijn en gezet in een professioneel koffieautomaat. Gio Coffee bijvoorbeeld. Gio Coffee biedt topkwaliteit koffie in verschillende smaken , die in moderne koffiemachines gebruikt kan worden. De kwaliteit van de koffie is uiteraard ook zeer belangrijk voor klanten die je op kantoor ontvangt. Een slappe bak koffie is niet echt klantvriendelijk. De koffie moet juist zo goed zijn, dat de klant bij een volgend bezoek al uitkijkt naar de koffie die hij geserveerd krijgt.

Een koffiecorner voor binding met het bedrijf

Steeds meer kantoormedewerkers werken op flexibele tijden en soms komen medewerkers nauwelijks meer op kantoor, omdat ze online vanuit huis werken. Het is natuurlijk mooi dat technische innovaties dit voor elkaar kunnen krijgen, maar bedrijven krijgen zo wel te maken met personeel dat minder binding met het bedrijf heeft. Juist een koffiecorner is dan in dit soort bedrijven noodzakelijk. Het helpt namelijk om binding met het bedrijf te houden en contacten met collega’s te onderhouden. Door de aanwezigheid van een koffiecorner wordt er meer een thuissituatie gecreëerd en zullen medewerkers zich eerder thuis voelen. Je zult zien dat medewerkers die veel thuis werken toch vaker langs kantoor zullen gaan, om de gezelligheid van de koffiecorner niet te missen.

Een koffiecorner voor teambuilding

Er zijn kantoren waar medewerkers van een bepaalde afdeling in naam wel een team zijn, maar in de praktijk niet. Iedereen doet gewoon zijn eigen ding en van een teamgevoel is al helemaal geen sprake. Terwijl juist het gevoel dat je als team samen iets probeert te bereiken heel belangrijk is. Het motiveert medewerkers en je krijgt er nieuwe energie en ideeën van. De koffiecorner is daarom de ideale plek om zonder dure teambuilding uitstapjes, als team met elkaar in contact te komen. Na het gezamenlijk koffiedrinken voelt iedereen weer hernieuwde energie om er gezamenlijk tegenaan te gaan.

Previous «
Next »