• Homepage
  • >
  • Gadgets
  • >
  • Een powerbank, een handige redder in nood bij een lege smartphone

Een powerbank, een handige redder in nood bij een lege smartphone

  • Menfacts
  • februari 7, 2024
  • Comments Off
powerbank

Je bent op vakantie en gebruikt je smartphone voor navigatie tijdens een uitdagende hike. De tocht duurt wat langer dan je dacht en je smartphone begint leeg te raken… Echt zo’n situatie waarin een powerbank je uit de nood helpt. Met een powerbank blijf je bereikbaar, ook wanneer er geen stopcontact is.

Veilig

Ben je voor langere tijd onderweg? Met een powerbank bouw je extra veiligheid in. Vooral tijdens outdoor activiteiten hoort een powerbank bij je basisuitrusting. Fijn voor het thuisfront wanneer je af en toe iets van je kunt laten horen. En zelf wil je natuurlijk wel foto’s kunnen blijven maken. In noodgevallen kan een powerbank het verschil maken. Met een lege telefoon is het lastig hulp inschakelen.

Compact

Natuurlijk wil je niet met tassen vol bagage slepen. Wanneer je het volume van je bagage wilt beperken, kun je een kleine powerbank kopen. Niet alleen handig tijdens bijvoorbeeld backpacken, maar ook in het vliegtuig. In het vliegtuig mag een powerbank niet bij je ruimbagage vanwege de lithium-batterijen die er in zitten. Vaak zijn er diverse richtlijnen voor het meenemen van een powerbank waar je rekening mee moet houden. Op de website van xtorm.nl lees je alles wat je moet weten over powerbank vliegtuig

Snel

Een powerbank levert meestal meer stroom dan een wandlader. Hierdoor is je smartphone snel weer opgeladen. Er zijn powerbanks met extra USB-poorten. Handig wanneer je bijvoorbeeld ook je oortjes op wilt laden tijdens een lange vlucht of festival. Heb je weer beschikking tot een stopcontact, vergeet dan niet dat een powerbank zelf ook opgeladen moet worden. Sluit de kabel aan op een het stopcontact en je powerbank is snel weer vol.

Duurzaam

Met een powerbank met een zonnepaneel kun je gebruikmaken van duurzame zonne-energie. Goed voor het milieu en praktisch voor jezelf tijdens bijvoorbeeld een kampeerweekend op een natuurcamping. Je vergroot de levensduur van je powerbank door hem op een droge plek te bewaren. Vermijd direct zonlicht en zet hem uit wanneer je hem niet gebruikt.

Is je powerbank leeg? Laad hem dan bij voorkeur op voordat je hem opbergt.

Betaalbaar

Een powerbank maakt je extra flexibel tijdens een dagtrip, vakantie of zakenreis. Dit mag wat kosten, maar niet te veel uiteraard. Wil je een kleine powerbank kopen? Een kleiner model met minder capaciteit kost over het algemeen ook minder. Denk aan prijzen vanaf €40,- Kijk bij de aanschaf niet alleen naar de prijs, maar ook naar de specificaties. Wil je een waterproof exemplaar? Heb je meerdere USB-poorten nodig of zoek je een draadloos model? Kies een powerbank die voldoet aan jouw wensen en eisen, zodat je nooit meer met een lege smartphone zit.

Previous «
Next »