• Homepage
  • >
  • BBQ
  • >
  • Green egg, de nieuwe rage in barbecueland

Green egg, de nieuwe rage in barbecueland

  • Menfacts
  • juli 10, 2017
  • Comments Off
green egg

Wat is een Green Egg?

Een Green Egg is een échte revolutie in de barbecuewereld en heeft zijn naam als beste outdoor cooker zeker niet gestolen! Naast de opvallende vorm en de dubbele keramiekwand zorgt ook de heteluchtcirculatie in deze barbecue voor unieke kookresultaten. De temperatuur is daarbij nauwkeurig regelbaar dankzij de luchtschuif uit RVS en de gietijzeren regeldop.

De Green Egg barbecue maakt het eenvoudiger om gerechten te bereiden. Daarbij drogen ze niet uit en blijven smaak- en voedingsstoffen beter behouden. De keramiek zorgt er samen met het beste houtskool voor dat een onvergetelijke smaak en een veel langere brandduur bereikt worden. Zo wordt grillen, koken, stoven, roken, slow cooken en bakken veel eenvoudiger. Gerechten zoals gegrild vlees en gegaarde kreeft zijn enkele van de mogelijkheden van de Green Egg, maar ook knapperig brood en heerlijke desserts kunnen ermee bereid worden. Er zijn geen grenzen!

De werking van de Big Green Egg

The Green Egg wordt op temperatuur gebracht met een margrietschijf bovenaan en een luchtschuif onderaan. Hoe meer verse lucht er aanwezig is, hoe warmer de kolen worden. De luchtschuif kan gebruikt worden om een groot temperatuurbereik in te stellen en de margrietschijf uit gietijzer dient dan weer om die temperatuur fijner af te stellen.

Tijdens het koken, bakken of roken is het belangrijk om het deksel zo goed mogelijk gesloten te houden zodat de warmte behouden wordt. Een groot voordeel van deze barbecue in vergelijk met een gewoon exemplaar is dat de temperatuur geregeld kan worden, waardoor voedsel nooit meer verbrandt en de temperatuur relatief constant blijft.

De voordelen van de Big Green Eeg

1. Gebruiksvriendelijk

Deze barbecue kan in 15 minuten op temperatuur gebracht worden. Het keramiek verzekert een goede controle van de temperatuur en geleidelijke warmteverdeling. Houtskool hoeft niet bijgevuld te worden aangezien het tot wel 20 uur kan branden, afhankelijk van de gekozen temperatuur.

2. Veelzijdig

De Green Egg kan alles: van braden en bakken tot grillen en roken. Ook voor slow cooking is dit het ultieme apparaat, waardoor je grote stukken voedsel kunt grillen zoals pizza en brood. Ook stoofschotels en soepen kunnen op die manier bereid worden!

3. Veilig

Het is altijd veiliger om te barbecuen met een gesloten deksel aangezien de risico’s hierdoor enorm beperkt worden. De Green Egg barbecue kan veilig bij kinderen gebruikt worden omdat het keramiek vanbuiten nooit heet wordt!

4. Sterk

De Green Egg is bestand tegen temperaturen tot wel 500 graden Celsius en is weersbestendig, aangezien keramiek niet gaat roesten. Daarbij is er een levenslange garantie (de Limited Life-Time Warranty) op bepaalde onderdelen.

big green egg

De verschillende soorten Green Egg

1. Met grillrooster, voor écht grillwerk

De rooster setting is ideaal voor als je wil grillen, mede dankzij de dikke strepen waardoor een grotere Maillard-reactie veroorzaakt wordt. De temperatuur is daarbij eenvoudiger te behouden in vergelijking met een traditioneel systeem.

2. Met ConvEGGtor en een standaard grillrooster

Dit is de ideale combinatie voor indirect garen van allerlei producten, zowel op een lage als een hoge temperatuur. Daarbij kan eventueel rookhout toegepast worden. Dankzij de ConvEGGtor wordt de Green Egg meteen in een oven omgetoverd – maar dan met de smaken van een barbecue! ConvEGGtor is eigenlijk de nieuwe naam van de keramische plate-setter, die bedoeld is om het voedsel te beschermen tegen direct contact met heel hoge temperaturen.

Previous «
Next »