Heb jij je zomerse outfits al in huis?

  • Menfacts
  • maart 18, 2022
  • Comments Off
zomerse outfit

Je kleding in de zomer. Vaak is het nog best ingewikkeld om deze in huis te halen, en zo uit te zoeken dat je er heel de zomer plezier van hebt. Waar je in de andere jaargetijden meestal vrij makkelijk klaar bent, een lange broek met shirt, overhemd of trui, ligt dat in de zomer wat lastiger. Je wilt op warme dagen lekker luchtige kleding dragen, maar komt misschien ook in situaties waarin dit niet helemaal gepast is. Welke kledingstukken zijn voor mannen nu echt slimme aankopen voor de zomer?

Zomerse kleding voor je werk

Alhoewel korte broeken heren prima kunnen staan, zijn ze op lang niet iedere werkplek gewenst. Er zijn bijvoorbeeld beroepen waarin de benen simpelweg vanwege de veiligheid bedekt moeten zijn, dat kan bijvoorbeeld in de bouw of in technische beroepen het geval zijn. Je zal dan, ook als het erg warm is, gewoon een lange broek aan moeten, voor je eigen veiligheid.

Maar ook als een korte broek dragen op zich veilig is, is het voor heren helaas lang niet altijd gewenst om met blote benen op het werk te verschijnen. Discussies worden hier al jaren over gevoerd, want waarom mogen dames wel met blote benen aan naar het werk, en heren niet, maar in veel bedrijven is de uitkomst nog niet zodanig dat je zonder problemen in korte broek op je werkplek kunt verschijnen. Ook zijn er genoeg bedrijven waar een overhemd heren min of meer verplicht wordt. Voor je je zomerse kleding in huis haalt, is het dus goed om even te kijken welke geschreven en ongeschreven regels er op dit gebied zijn binnen het bedrijf waar je werkt. Gelukkig kun je ook met korte broek, en zelfs met een verplicht overhemd, je zo kleden dat je het niet bloedheet krijgt. Kies in de zomer vooral voor 100% katoen, dat is altijd frisser dan kleding dat (deels) gemaakt is van synthetische materialen. Een wat dunnere pantalon dan je normaal draagt kan prettig zijn, en wellicht is een overhemd met korte mouwen ook een optie.

Zomerse kleding in je vrije tijd

In je vrije tijd kun je lekker zelf bepalen wat je draagt, en gelukkig is daar ook voor heren volop keuze. Zoek vooral naar zomerse kleding die goed past bij jouw kledingstijl. Draag je normaal redelijk nette kleding, dan zal je je niet lekker voelen in een hemdje en een korte broek, maar andersom zal je als je een fan bent van jeans en makkelijke shirts of truien ook weinig hebben met een nette bermuda en overhemd met korte mouwen. Blijf dicht bij jezelf, kijk naar wat je graag draagt, en zoek zomerse kleding die bij deze stijl passen. Dan voel je je het lekkerst in je nieuwe outfit, en daar gaat het uiteindelijk om.

Previous «
Next »

Bekijk in dit artikel ook onze specialie kortingscode voor Bamigo