Mannen, wat gaan we in 2023 dragen?

  • Menfacts
  • april 5, 2023
  • Comments Off
mannen mode trends 2023

De best geklede mannen zijn de mannen die dragen waar ze zich comfortabel in voelen. Dat gezegd hebbende kan een wat meer mode bewuste keuze een man nog beter kleden. En aangezien de modetrends elk jaar verschuiven, van jassen tot sneakers voor heren, kan het verstandig zijn om deze trends in de gaten te houden, zeker als je nieuwe items wil gaan kopen voor de lente. Wij helpen je en vertellen je wat dit voorjaar de trends zullen zijn op het gebied van herenmode! 

Schoeisel in 2023

Zogenaamde ‘crossover schoenen’ vervagen de grens tussen chic en casual. Vroeger waren schoenen duidelijk gescheiden in gemakkelijk herkenbare categorieën. Chique schoenen, werklaarzen, atletische sneakers, misschien casual sneakers, allemaal gemakkelijk te definiëren, toch? Maar als er iets in de mannenmode is veranderd dan is dat wel de grens tussen deze verschillende soorten schoenen.

Wat bedoelen we daarmee? Welnu, waar je ooit je favoriete paar sneakers had en bijvoorbeeld een apart, favoriet paar nette schoenen, worden die stijlen nu op steeds indrukwekkendere manieren door elkaar gegooid.

Noem ze ‘hybride schoenen’, maar we zien in 2023 schoen designs doordrenkt met atletische technologie en een ander uiterste, zoals waanzinnig coole wandel sneakers. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om schoenen te vinden die in het midden van twee tegenovergestelde zijden van het schoenen stelsel vallen..

Er is natuurlijk nog steeds een plek voor klassieke sneakers en veterlaarzen, maar als je wat modieus aan je voeten wil, terwijl je kicks draagt ​​die mooi samengaan met die nieuwe joggingbroek, dan moet hybride schoeisel jouw go-to-move zijn voor 2023.

Ontspannen in 2023

Het afgelopen decennium heeft gezorgd voor een grote veranderingen, ook op het gebied van herenkleding. Dit jaar wordt het nog iets losser. Denk daarbij aan pasvormen met meer bewegingsruimte: onthoud dat meer ontspannen pasvormen nog steeds op de juiste lengte kunnen worden gemaakt en dat wijdere kleding nog steeds moet passen. Denk eens terug aan ouderwetse pakken uit de jaren ’40 en ’50: silhouetten waren meer ontspannen maar niet flodderig of slordig. Voor 2023 lijkt vrijwel hetzelfde te gaan gebeuren.

Retro heerst

Mode is cyclisch en vaak extreem. Vooral dat cyclische zien we dit jaar wederom terug met een knipoog naar de jaren ’80 en ’90. Wat kun je verwachten? Kijk onder andere uit naar ontwerpen met kleurblokken in levendige tinten. Dat geldt voor alles, van bovenkleding tot sportkleding, zoals het iconische trainingspak, wat het afgelopen jaar al een upgrade kreeg van bank outfit, naar een stijl die je zelfs naar je werk aan kunt. En dat is nog iets: logo’s zijn groots terug, en hoe zichtbaarder, hoe beter… ook weer een duidelijke verwijzing naar de jaren ’80 en ‘ 90.

Western kleding

Ga terug naar het Wilde Westen in 2023. Om vooruit te gaan op het gebied van stijl, moet je teruggaan. Net als bij de heropleving van de stijl uit de jaren ’80 en ‘90, komen stijlen die functionaliteit en robuustheid samenvoegen op grote schaal terug.

Misschien heb je al western kleding gespot, iets dat begon bij de opkomst van cowboy laarzen bij vrouwen. Het is een stijl die bij bijna iedereen past, of je nu de voorkeur geeft aan een sierlijk gestikt overhemd of een paar slijtvaste westernlaarzen. De stijl is aangenaam retro, uit een ander tijdperk en toch perfect geschikt voor de meer casual kledingstijl van vandaag. Als je eens wat anders wilt dan een Oxford-overhemd of een lichtgewicht chambray-overhemd deze lente, is een opvallend overhemd met karakteristieke western drukknopen en stiksels een trendy zet om uit te proberen.

Previous «
Next »

Bekijk in dit artikel ook onze specialie kortingscode voor Bamigo