• Homepage
  • >
  • Sport
  • >
  • Met deze thuisoefeningen maak je jezelf klaar voor de zomer

Met deze thuisoefeningen maak je jezelf klaar voor de zomer

  • Rogier
  • april 1, 2019
  • Comments Off
krachttraining thuis

Wil jij goed in je vel zitten en meer spieren opbouwen? Met deze thuisoefeningen maak jij je klaar voor de zomer! Geniet van een strak wasbordje en een geweldige uitstraling. Je hoeft helemaal de deur niet uit om een goede krachttraining uit te voeren. In dit artikel lees je alles over de de beste fitnessoefeningen voor thuis.

Planking

De beste manier om jouw hele lichaam te stimuleren en spieren op te bouwen, doe je door planking. Het mooie van deze oefening is dat je het werkelijk overal kunt uitoefenen. De naam van de oefening geeft al een duidelijk beeld wat de bedoeling is. Jouw ellebogen en tenen houden jouw lichaam in een plankvorm overeind. Houd deze positie minstens 1 minuut aan en probeer de duur van de oefening iedere dag op te bouwen. Je zult al snel merken dat je deze positie langer kunt vasthouden. Planking stimuleert jouw buikspieren, bilspieren, rugspieren, armspieren en schouder spieren. Het is hiermee een van de beste fitnessoefeningen voor thuis.

Touwtje springen

Het lijkt misschien kinderachtig, maar touwtje springen is een van de meest effectieve thuisoefeningen. Je verbrandt niet alleen razendsnel calorieën, maar stimuleert vrijwel al jouw spieren. Jouw uithoudingsvermogen wordt gestimuleerd en het is een geweldige manier om thuis trainen leuk te houden.

Work-out routine

Je doet er goed aan bij thuis trainen om een vaste work-out routine te kiezen. Kies verschillende oefeningen die jouw hele lichaam stimuleren. Ook kun je kiezen voor vaste dagen voor bepaalde lichaamsdelen. Aan de hand van een thuis trainingsschema kun jij aankaarten welk lichaamsdeel welke dag op de planning staan. Een thuis trainingsschema is cruciaal. Zo blijf je consequent en kun je jouw voortgang eenvoudig bijhouden.

Benodigdheden

Er zijn veel grondoefeningen die je gewoon in huis kunt uitvoeren. Maar wil jij echt wat spieren creëren voor komende zomer? Dan volstaat een krachttraining thuis niet zonder de nodige gewichten. Je kunt al voor een paar tientjes wat dumbells of een halterset aanschaffen. Dit maakt jouw krachttraining thuis nog effectiever.

Thuis trainen begint steeds populairder te worden. Je hoeft de deur niet uit om te sporten. Genieten van een geweldige work-out in huis dankzij de beste grondoefeningen en een krachttraining benodigdheden. Een trainingsschema helpt je om overzicht te houden en jouw voortgang goed bij te houden. Begin ook met thuis sporten en maak je klaar voor komende zomer!

Previous «
Next »