Creatief in eigen tuin

  • Menfacts
  • april 4, 2019
  • Comments Off
creatief in eigen tuin

Je wordt wakker en door het raam schijnt de zon. Jouw dag kan niet meer stuk. Je bekijkt het weerbericht en inderdaad, 20 graden en alleen maar zon. Niets fijner dan op zo’n mooie dag in de buitenlucht genieten van deze tempratuur. Gewoon op het balkon, dakterras of in de tuin.

Om te zorgen dat je tuin er top uitziet tijdens deze warme dagen. Geven wij je een paar toffe ideeën voor een unieke tuin. Het enige wat je nodig hebt is motivatie, een beetje handigheid en creativiteit. Doe het samen met je partner of vrienden en maak van jullie tuin een top-tuin!

Stijl je eigen meubelen

Misschien wel het allermakkelijkste tuinmeubel om zelf te maken of te stylen: een bijzettafel. Waarom? Omdat je zóveel kunt gebruiken als bijzettafel. Een vaas, een krukje of zelfs keien. Wat ook leuk is, is je oude bijzettafel een make-over geven. Met jouw creativiteit komt dit in orde. Gebruik ook oudere spullen, heb je een oud kratje? Pimp deze op en jij hebt een perfecte bijzettafel.

Een andere kleur op je stoelen, nieuwe kussens op de bank of een mooie vaas. Een paar simpele aanpassingen geven vaak al een heel andere sfeer aan je tuin. Bekijk hier een mooie collectie tuinkussens! Neem een paar extra bloemen of zorg ervoor dat je muziek hebt op de plek waar met z’n allen gezeten wordt.

Bepaal voor jezelf wat je tuin moet uitstralen. Wil je rust? Ga dan voor minimaal, neem geen honderden plantjes, vaasjes of schilderijtjes deze zorgen alleen maar voor drukte en onrust. Je kan kiezen voor wat kaarsjes, weinig meubelen en rustige muziek. Zo geniet je optimaal van de tuin.

Maak je eigen moestuin

Gezond eten is helemaal hip, net als duurzaam en eerlijk eten. Wat is nu beter dan je eigen gezonde snacks te kweken. Het beginnen van een moestuin is simpel. Wat heb je nodig: een bakje of beker,  aardemix en makkelijk te telen groenten zoals: sla, wortel, radijs en snijbiet. Deze groenten hebben naast water bijna geen verzorging nodig. De kans dat je oogst mislukt is dus super klein.

Geef het een kans, de smaak van eigen geteelde groenten is vele malen hoger dan die uit de supermarkt!

Denk ook aan de huisdieren

Ze worden vaak gezien als een extra familielid, huisdieren. Creëer een eigen plek voor ze bij je in de buurt. Dieren vinden dit gezellig en ook geven dieren vaak rust of gezelligheid aan jezelf. Denk aan een mandje of speelplek waar ze kunnen spelen.

Inspiratie nodig? Kijk op Pinterest of Welke.nl! Hier vind je super leuke ideeën voor diervriendelijke plekjes in jouw tuin!

Previous «
Next »