Echte mannen bouwen zelf hun huis!

  • Menfacts
  • april 5, 2019
  • Comments Off
eigen huis bouwen

Droom jij van een nieuwe woonstek en vraag je jezelf af of je een huis zelf kunt bouwen? In de bouw van een eigen woning gaat veel tijd zitten maar dat is evengoed het geval als je een huis laat bouwen. Als je bepaalde voorkeuren voor je droomhuis niet uit je hoofd kunt zetten, overweeg dan of het iets voor je is om een huis zelf te bouwen.

Eigen huis ontwerpen

Natuurlijk zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten bij het ontwerp van je eigen huis. Denk daarom in ieder geval na over de volgende zaken:

  • Vind je een hobbyruimte of garage belangrijk?
  • Heb je een gezinsuitbreiding voor ogen? Denk dan na over het aantal kamers.
  • Voorzieningen voor je oude dag. Overweeg bijvoorbeeld om de badkamer beneden te bouwen.
  • Wil je een energiezuinige woning? Overweeg dan zaken als een warmtepomp of zonnepanelen.
  • Wil je een grote of kleine tuin?

Budget

Wanneer je een eigen huis gaat bouwen, ga dan nauwlettend om met je budget. Bij de bouw komen immers allerlei kleine dingen kijken die ook veel geld kosten. Stel daarom van te voren een maximaal budget vast voor verschillende delen van het huis. Met een doordachte bouwtekening, een goede planning en oplettend budgetbeheer maak je de bouw van een huis tot een leuke opgave.

Wat doe je zelf? Wat besteed je uit?

Wil je echt alles zelf bouwen? Afhankelijk van je expertise en je wensen kan het misschien verstandig zijn om sommige delen van je huis uit te besteden. Je eigen huis bouwen is leuk, maar je hebt grote kans dat er allerlei dingen bij komen kijken waar een specialist voor nodig is. Wil je de bouw van je huis tot een haalbaar en leuk project maken, denk dan goed na over welke dingen je zelf doet en welke dingen je aan anderen overlaat.

Vloer egaliseren

Een van die dingen die je met enige kluservaring zelf prima kunt doen, is het egaliseren van de vloer. Maak hierbij gebruik van zelf nivellerende mortel zoals egaline van bouwbestel.nl. Het egaliseren is wel een klus die om veel precisie vraagt. Als je het verkeerd aanpakt, zit je al gauw met een hobbellandschap in je vloer. Maar ja, of je nou een doorgewinterde klusman bent of niet, ‘hobbels’ zul je toch wel tegen komen.

Previous «
Next »