• Homepage
  • >
  • Travel
  • >
  • Ooit weleens gedacht aan een skivakantie in Canada?

Ooit weleens gedacht aan een skivakantie in Canada?

  • Rogier
  • januari 17, 2023
  • Comments Off
skivakantie in Canada

Terwijl je door de beroemde pistes van Whistler, de prachtige omgeving van Norquay of de ongerepte, met bomen omzoomde hellingen van Tremblant raast, is het gemakkelijk te begrijpen waarom Canada enkele van ’s werelds beste skigebieden heeft. De resorts in British Columbia, Alberta (ook bekend als de Canadese Rockies) en Québec zijn prachtig met een welverdiende, bijna mythische status.

Er zijn talloze redenen voor snowboarders en skiërs om richting Canada te gaan. De belangrijkste daarvan: ongerepte poedersneeuw, gevarieerd terrein en de iconische après-ski-ervaring. Veel Canadese skiresorts profiteerden van een rustige Corona periode en voerden grote verbeteringen door met nieuwe hogesnelheids liften, geavanceerde sneeuwmachines en gerenoveerde lodges en restaurants. 

Avontuur voedt de ziel en nieuwe speeltuinen scherpen je vaardigheden op het gebied van ‘shredden’ aan, dus zorg dat je benen in vorm zijn, zoek je ski- of snowboarduitrusting en plan je beste skivakantie tot nu toe. Hieronder lees je hoe je kunt genieten van de beste hellingen van Canada.

De poeder snelweg

De term ” poeder snelweg ” is misschien een briljant marketinginstrument, maar het gebied doet zijn naam eer aan. Acht resorts in de Kootenay Rockies in British Columbia vormen dit legendarische gebied. Dit is de hoofdstad van steile en diepe hellingen, met betrouwbare sneeuw van eind november tot begin mei. De steden zijn hip, de liften zijn goed en accommodatie is er in overvloed, of je nu op zoek bent naar een hostel of een luxe hotel. Veel van de resorts bieden zelfs winter kampeerplaatsen voor campers en busjes. 

Ooit weleens gedacht aan een skivakantie in Canada

Je kunt één plek uitkiezen voor een vakantie van een week of de storm cycli volgen voor de meest optimale omstandigheden als je het niet erg vindt om te rijden (alle resorts liggen binnen zes uur rijden van elkaar). Er zijn veel geweldige plekken om te skiën:

Red Mountain Resort

Red Mountain Resort (ook bekend als RED) heeft 3.850 hectare ongerept terrein met gemiddeld erg veel sneeuw per jaar. Er is een nieuwe lodge aan de voet van de Topping Creek met volledige service wat betreft het eten en drinken. Er zijn veel accommodatiemogelijkheden, van hotels tot moderne hostels. Jouw troef is de Constella-hutten, volledig gereviseerd voor het skiseizoen 2022-23. De zes hutten, vernoemd naar sterrenbeelden, hebben direct toegang een prachtig wintersport gebied. Er is een centraal huis waar je ’s ochtends je kopje espresso en een heerlijk ontbijt kunt nuttigen voordat je naar de lift gaat.

een skivakantie in Canada

White water

Voor onbelemmerd rippen is Whitewater de plek om naartoe te gaan. Er valt jaarlijks super veel sneeuw, heeft prachtige open plekken en er is geen mobiele service of wifi. Er zijn 10 camperplekken en een lodge die het hele jaar open is. Vier liften bedienen 81 pistes, en cat- en tele-ski-operators bieden toegang tot een enorm gebied. Kampeerders die een camper willen huren zouden de nieuwe Hummingbird Lodge and Campground eens moeten bekijken, die gepland staat om in maart open te gaan.

Fernie Alpine Resort

Serieuze poeder zoekers kennen Fernie. Het resort krijgt jaarlijks veel sneeuw en het 2500 hectare grote terrein omvat steile hellingen en geheime plaatsen. De Polar Peak-stoeltjeslift geeft toegang tot de 3,550 meter hoge top van een van de hoogste toppen in de Lizard Range. Meer ontspannen? Ga naar het White Rabbit op Siberia Ridge voor een aantal lange makkelijke afdalingen. Er zijn nieuwe mogelijkheden om sneeuw te maken, waardoor wintersport in het vroege seizoen mogelijk is. Mis de onlangs heropende Ice Bar in de Lizard Creek Lodge niet. Je kunt naar een echte ijsbar gaan om wodka’s te proeven. En als je op zoek bent naar een plek voor wat rust, boek dan een Deluxe Pod Room bij Raging Elk International Hostel voor de helft van de prijs van een hotel.

skivakantie Canada
Previous «
Next »