Perfecte dagen om te toeren op jouw nieuwe scooter

  • Menfacts
  • juni 2, 2020
  • Comments Off
toeren op je scooter

De zon staat weer hoog aan de hemel en de temperaturen lopen op: hoera, het is weer zomer! De zomer is, net als de lente, de tijd bij uitstek om er lekker met je nieuwe scooter – samen of alleen – op uit te trekken om mooie toertochten te maken. Het maken van mooie scootertochten is erg leuk om te doen. Het laat je even helemaal vrij voelen, en helpt om te ontspannen en je hoofd leeg te maken. Maar wil je echt zorgeloos op je nieuwe scooter de natuur of een leuke stad verkennen, dan zijn een aantal aandachtspunten belangrijk om op te letten. Met name veiligheid; zorg bijvoorbeeld voor een goede scooterverzekering, is een punt van aandacht. Maar er zijn nog meer zaken waar je op moet letten als scooterrijder.

Een goed dekkende verzekering is cruciaal voor scooterrijders

Zoals net beschreven is een goed dekkende scooterverzekering een van de basisvoorwaarden om met een gerust hart een leuke scooter tour te maken. Je moet er namelijk niet aan denken hoe naar het is als je en ongeval krijgt zonder dat je goed verzekerd bent. Nog los van de scooter schade, die je dan niet vergoed krijgt, kun je gemakkelijk lichamelijk letsel oplopen waar je dan zelf voor moet opdraaien. En dat is natuurlijk niet wat je wilt.

Draag beschermende kledingstukken tijdens jouw ritten

Veel scooterbestuurders vinden het maar niks: een helm dragen tijdens een scooterrit. Toch kan een ‘simpele’ scooterhelm je leven redden als je er met de scooter onderuit gaat of een ongeluk of aanrijding meemaakt. Kom je op straat terecht, dan vangt de helm – en niet jouw schedel – de grootste klap op. Zorg naast een goed passende helm (vergeet niet de helm aan te gespen) ook voor beschermende kleding. Een motorpak lijkt overdreven maar beschermt je wel voor pijnlijke schaafwonden als je uitglijdt en over het asfalt heen rolt of glijdt.

Laat de scooter regelmatig nakijken

In Nederland is het niet verplicht om scooters periodiek te laten keuren. Maar toch kan het geen kwaad om dit regelmatig te laten doen, bijvoorbeeld eens in de twee jaar. Door te kiezen voor een regelmatige scooter APK, weet je zeker dat jouw scooter volledig veilig is en kom je niet voor nare technische mankementen en andere verrassingen te staan. Zo kun je je tijdens het scooter toeren nog meer ontspannen dan je toch al deed.

Voer je scooter niet op

Het is verleidelijk, maar echt niet verstandig: het opvoeren van je scooter. Veel jongeren vinden dit leuk en stoer. Begrijpelijk, maar als er iets gebeurt tijdens een scooterrit, zoals een naar ongeluk, en het blijkt dat er aan de scooter gesleuteld is, kun je het bij vrijwel elke verzekeringsmaatschappij wel schudden en krijg je geen vergoeding voor de schade.      

Previous «
Next »