Pimp je inrichting met een tv lift

  • Menfacts
  • juli 12, 2021
  • Comments Off
tv lift

In een fraai ingericht huis is een tv lift de zogenaamde kers op de taart. Niemand wil overdag tegen een zwart scherm aankijken. Het ziet er bovendien indrukwekkend uit als je je flatscreen laat verdwijnen en alleen zichtbaar is als je deze gebruikt. Met één druk op de knop kun je de televisie eenvoudig weg laten zakken in de kast. Er blijft dan niets anders over dan een design meubelstuk. Een tv lift geeft je meer vrijheid in het inrichten van je huis en kan op iedere gewenste hoogte ingesteld worden.

Hoe werkt de tv lift?

Een tv lift bestaat doorgaans uit een hol frame van aluminium of staal, waarin zich de liftkabel bevinden. Ook de bedrading of aansluitbare kabels voor je televisie zitten weggewerkt in het frame en blijven dus op een fraaie manier buiten zicht. Liften voor televisies worden aangedreven door elektromotoren die je televisie met een snelheid van tussen de twee en vier centimeter per seconde omhoogtillen. Een laatste noemenswaardig onderdeel van de tv lift is de bevestigingsbeugel. Vaak bevat een televisielift een set van twee of drie horizontaal gemonteerde beugels, waaraan je je flatscreen door middel van schroeven bevestigt.

De vele toepassingsmogelijkheden voor TV liften

De tv lift is in alle soorten en maten verkrijgbaar. Populaire modellen voor in huis zijn de exemplaren die in je meubilair passen. Televisieliften voor in je kast of voor in het voeteneinde van je bed bijvoorbeeld zijn een elegante manier om je televisie in je interieur te verwerken. Zo kun je met je lift de televisie in een kast laten verdwijnen wanneer hij niet aan staat, om hem vervolgens naar boven te laten komen wanneer je zin hebt in een spannende film. Vanwege deze mogelijkheid staan dit soort liften ook wel bekend als pop-up tv liften. Een tv lift met voet zorgt vaak voor extra stevigheid en stabiliteit, en kan toestellen van tientallen kilo’s dragen. Dit draagvermogen maakt een lift met voet een geliefde keuze voor bijvoorbeeld vergaderruimtes en showrooms, waar vaak grote schermen gebruikt worden.

Technische mogelijkheden en specificaties

De voornaamste functie van een tv lift is natuurlijk het dragen en in hoogte verstellen van je televisiescherm. Een beetje lift kan echter meer dan dat. Veel liften hebben bijvoorbeeld de optie om je scherm naar boven of naar beneden te kantelen. Er zijn ook televisieliften verkrijgbaar die het mogelijk maken je scherm naar links en naar rechts te bewegen. Modellen die zich lenen voor bevestiging aan het plafond komen in twee verschillende uitvoeringen. Er zijn de horizontaal naar boven en beneden bewegende tv liften, maar er zijn ook plafondliften voor televisies die als een soort luik opengeklapt worden. Dergelijke liften voor in het plafond kunnen doorgaans minder gewicht aan dan bijvoorbeeld een exemplaar voor aan de muur, al kan een beetje plafondlift nog altijd zo’n 15 tot 20 kg dragen. Een ander model televisielift is de lift met wielen, die het mogelijk maakt je in hoogte verstelbare TV eenvoudig te verplaatsen. De meeste tv liften worden bediend met een afstandsbediening of door middel van een gemakkelijke app voor op je telefoon.

Previous «
Next »