Spelletjesavond ouderwets? Integendeel!

  • Menfacts
  • februari 20, 2020
  • Comments Off
spelletjesavond

Een avondje met je vrienden een spelletje doen. Niet op de computer, maar gewoon aan tafel. Jarenlang werd het afgedaan als iets dat uit de tijd is. Maar dat is zeker niet meer zo. Je kunt je vrienden met een gerust hart een avondje uitnodigen voor een kaartspelletje of een bordspelcompetitie. 

Rust en geluk

Stiekem spelletjes doen hoeft echt niet meer. Zelfs als je een legpuzzel van duizend stukjes wil doen hoef je niet eerst Kwantums gordijnen op maat te bestellen. Legpuzzels zijn hip! Aan het Nederlands Kampioenschap doen groepen (jonge) mensen mee. Puzzels maken heeft dan ook een aantal voordelen. Zo wordt je geheugen er beter van en word je er vindingrijk van. Het schijnt zelfs zo te zijn dat puzzelen ervoor zorgt dat er dopamine aangemaakt wordt, waardoor je je gelukkig voelt. Niet zo gek dus, dat iedereen het ontdekt als rustgevend, maar ook gelukbrengend. 

In ‘t café

Zijn legpuzzels niet jouw ding? Er zijn hartstikke leuke en mooie bordspellen waar je ook heel blij van wordt. Wil je eens een spel uitproberen? Ga dan naar een spelletjescafé. Daar zijn altijd gelijkgestemden te vinden om een potje Azul mee te spelen, of Rifugio. Het leuke van deze cafés is dat je er ook advies kunt vragen over spellen. Wist je dat er ook spellenwinkels zijn waar je de hele middag kunt vertoeven? Steeds meer van dit soort initiatieven duiken op. 

Plannen

Je vrienden thuis uitnodigen voor een potje is dus helemaal zo gek nog niet! Een avondje spelletjes doen vergt vooraf wel wat organisatie. Zo moet je een datum prikken, ga je op pad voor lekkere hapjes en drankjes en bepaal je welke spellen er gespeeld worden. Wil je weer eens een ander spel doen? Laat dan elke gast zijn favoriet meenemen. Handig, want hij weet vast de spelregels alvast. 

Previous «
Next »