De beste skateparken van Europa

  • Menfacts
  • juni 14, 2020
  • Comments Off
beste skateparken europa

Er zijn tegenwoordig een aantal apps op de markt die een overzicht geven van alle skateparken in Europa. Handig natuurlijk als je je oude skateboard of BMX van zolder wil halen, of een enthousiaste kroost op wieltjes hebt. We hebben echter een aantal van deze apps onder de loep genomen en kwamen tot de conclusie dat die eigenlijk niet zo heel veel toevoegen. Het is namelijk heel makkelijk om die skateparken te vinden. Google de naam van een stad gevolgd door ‘skatepark’ en je bent er. Geen van de apps geeft tips over waar je de leukste, uitdagendste of mooiste parken vindt of wat er speciaal is aan het door jou uitgezochte park. Geen probleem, dan doen wij dat toch voor je. Hier enkele tips voor toffe skateparken in Europa.

Beste skateparken van Europa

De Prado Bowl in Marseille, Frankrijk

Een stukje Europese skate geschiedenis gegoten in beton, ‘le Bowl’ is een van de oudste skateparken van Europa en bekend geworden door vele documentaires en vooral door de Tony Hawk videogames uit de jaren ’90. Het skatepark is vooral interessant voor bowlskaters. Al decennia worden er hier grote wedstrijden georganiseerd zoals de ‘Quicksilver Bowlrider’ en de ‘Orange Massilia Freestyle Cup.’ Een ander groot voordeel is dat de Prado Bowl aan het strand ligt. Mocht je dus met vrienden, gezin of andere minder skate-georiënteerde personen gaan, dan kunnen zij zich vermaken in de zee… waar ze jou ook geregeld tegen zullen komen voor wat afkoeling. Die kun je ook in de avond zoeken, want het park is verlicht en altijd open.

Stoke Plaza in Stoke-On-Trent, Groot-Brittanië

Dit park bestaat uit een centraal plein dat qua vorm doet denken aan de Millennium Falcon uit Star Wars. Dit park is voor zowel de bowl skater als de street skater interessant. Het ‘plein’ bestaat uit ledges, trappen, hubbas en alle andere obstakels waar een street skater van droomt. Om dit plein heen liggen 3 grote bowls, ieder met zijn eigen hoogte en moeilijkheidsgraad. Het park sluit ’s avonds om 21 uur, waardoor je er genoeg tijd kunt doorbrengen om je perfecte lijn te zoeken.

Elbo Skatepark in Bologna, Italië

Dit is zonder twijfel een van de meest indrukwekkend bowlparks in Europa. Ga hier echter niet naartoe als je niet veel ervaring hebt, want dit is een park voor mensen die snel en hoog willen gaan! De bowl is 1.80 meter hoog en in het midden is er een full pipe.  Skaters en BMX-ers uit de hele wereld komen hier naartoe om hun skills te testen… en die worden hier zwaar op de proef gesteld!

Streetdome in Haderslev, Denmark

Na een 3 uur durende rit vanuit Kopenhagen over de E20, kom je in Haderslev, een kleine stad met een park dat is ontworpen door Rune Glifberg, een echte legend uit de jaren 90. Het park heeft zowel een indoor als een outdoor deel en heeft een overvloed aan pools, verts, rails, trapjes, etc. Streetdome is een modern skatepark en was in 2005 finalist voor ‚Building of the year award’ georganiseerd door Architizer. Naast het skatepark vind je er een basketbalveld en klimwanden voor als je wilt klimmen en boulderen.

Skatehalle in Berlijn, Duitsland

Het klimaat bij onze oosterburen is natuurlijk niet zodanig tropisch dat je er altijd buiten kunt skaten. In dit geval maakt dat niet uit, want Skatehalle is een van de grootste indoor skateparken van Duitsland en wereldberoemd door de wedstrijden, maar ook door de diverse Nike SB clips die hier zijn opgenomen. Dit skatepark biedt voor elke skater wat wils. Ze Hebben de grootste halfpipe van Duitsland en een 400m2 grote hal vol verts en mini ramps. Als street skater kun je je uitleven in de 1200m2 grote hal met alleen maar street obstakels zoals platforms, hubbas, ledges en heel, heel veel andere uitdagingen.

Pier15 in Breda, Nederland

Een van de tofste indoor skateparken van Nederland is Pier15 in Breda. Dit park bevindt zich op het Haveneiland en bestaat nu een paar jaar. Dat is ook te zien, alles voelt nieuw en modern aan, maar dan toch met de sfeer die je van een skatepark mag verwachten. De 60.000 bezoekers die elk jaar naar Pier15 komen, komen niet alleen voor het te gekke (street) skatepark, maar ook voor de buitenbowl, freerunpark of basketbalveld. Daarnaast kun je er genieten van optredens van bandjes in de bar, filmpremières, foto exposities, festivals, eigenzinnige performance avonden en uiteraard van een goede kop koffie of een lekker speciaalbiertje in de bar of op het heerlijke terras. Zo zie je maar dat je helemaal niet honderden kilometers hoeft te rijden om een all-round skatepark te zoeken. Veel plezier en denk aan die oude botten.

Previous «
Next »