4 tips voor de ultieme mancave

  • Menfacts
  • augustus 2, 2022
  • Comments Off

Heb je eindelijk de schuur in je achtertuin helemaal uitgeruimd en opgeknapt zodat je er een mancave in kunt maken? Of had je hiervoor de zolderruimte in gedachten? Wat je ook kiest, over de inrichting zul je natuurlijk ook even goed na moeten denken. Wat mag er niet ontbreken in de mancave en hoe kun je de ruimte zo goed mogelijk benutten? Wij geven je aan paar tips die ruimtebesparend zijn zoals het gebruik van een tv muurbeugel.

Kies voor comfortabele stoelen

De ruimte die je hebt, bepaalt natuurlijk voor een deel wat voor soort meubels je kwijt kunt. En daarbij is de vraag ook nog eens hoeveel vrienden je denkt te gaan ontvangen op een avond. Kies in ieder geval voor een paar comfortabele stoelen, zodat je, als je een keer op je gemak alleen van je mancave wilt genieten, op dat moment ook lekker kunt zitten. Heb je een grote vriendengroep? Dan zijn hoge krukken die je kunt stapelen misschien wel een oplossing. Plaats daarbij een paar bartafels in de ruimte en je hebt zelfs het gevoel dat je in een café bent.

Maak gebruik van een tv muurbeugel

De kans dat je een tv in je mancave hebt, is natuurlijk groot. Je wilt geen voetbalwedstrijd of Formule 1 race missen. Zet de tv niet op een kast midden in de ruimte, maar hang deze met een tv muurbeugel op. Het voordeel van een tv muurbeugel is dat je hiermee ruimte bespaart en dat je ook niet het risico loopt dat iemand de tv omver loopt. Zelfs als je een schuin dak hebt, is het geen enkel probleem om een tv muurbeugel op te hangen. Deze zijn er namelijk in verschillende uitvoeringen en dus ook geschikt om aan een plafond te installeren. Bovendien kun je de meeste tv muurbeugels draaien en uittrekken, zodat iedereen in de mancave goed zicht op het scherm heeft.

Houd een koel drankje in de buurt

De mancave is niet compleet zonder een lekker drankje. Je kunt ook dit zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Zet een grote koelkast neer die je vult met verschillende frisdranken, bier of andere dorstlessers. Je kunt er bijvoorbeeld ook nog een voorraad chips aan toevoegen die je in een kastje opbergt. Wil je helemaal groots uitpakken, maak dan een echte bar in de mancave waar je het koude biertje aan kunt drinken, samen met je vrienden.

Zorg voor de juiste sfeer

Maak de mancave helemaal af door de ruimte aan te kleden in jouw persoonlijke stijl. Gebruik bijvoorbeeld de kleuren van je favoriete voetbalclub als accent in de inrichting, hang een dartbord op of vrolijk de mancave op met foto’s die je hebt gemaakt tijdens verschillende buitenlandse reizen. Geef de mancave in ieder geval een inrichting waarin jij je helemaal thuis voelt, zodat je niet alleen een gezellige avond met je vrienden kunt hebben, maar ook heerlijk alleen kunt ontspannen in de mancave.

Previous «
Next »