Tips voor een goede inrichting op kantoor?

  • Menfacts
  • september 19, 2022
  • Comments Off
inrichting kantoor

Er zijn erg veel verschillende kantoren. Een van de verschillen tussen de kantoren is bijvoorbeeld de inrichting. Een inrichting doet veel voor de werksfeer en daarnaast de productiviteit. Zeker een punt om je aandacht aan te besteden dus. Alleen waar moet je allemaal aan denken bij een goede inrichting? Hieronder lees je verschillende tips om ervoor te zorgen dat jij op een goede manier aan slag kunt op kantoor!

Tip 1: Bureau en bureaustoel

Om goed te kunnen werken is het wel zo handig om gebruik te kunnen maken van een bureau en bureaustoel. Hierdoor kun je de juiste werkhouding aannemen en word je gelijk een stuk productiever. Denk bij de aanschaf van een bureau en bureaustoel aan dat ze verstelbaar zijn. Je wilt namelijk lichamelijke klachten voorkomen. Wanneer je het bureau en de bureaustoel kunt verstellen, kun je zelf de beste werkhouding aannemen en heb je daarnaast de keuze om zo nu en dan eens te gaan staan tijdens je werk. 

Tip 2: Wat staat er op je bureau?

Ook heb je de nodige artikelen nodig op je bureau. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een computer, muis en toetsenbord. Belangrijk hierbij is het dat je ervoor zorgt dat je computer op ooghoogte is. Dit voorkomt mogelijke nekklachten. Daarnaast wil je zo af en toe ook iets op kunnen schrijven. Een pennenbakje met papier is dus ook niet te ontbreken. Voor het pennenbakje kun je bijvoorbeeld een parker pen kopen, maar heb je daarnaast meerdere opties. Voorkom dat je bureau helemaal vol komt te staan, want hierdoor kun je ook sneller afgeleid raken tijdens werk en dat is natuurlijk niet bevorderlijk. 

Tip 3: De juiste verlichting

Verlichting doet erg veel op een kantoor. Natuurlijk kun je door de verlichting meer zien op het kantoor wanneer het bijvoorbeeld donker is, maar daarnaast brengt verlichting ook wat meer sfeer in de ruimte. Ook de productiviteit van het personeel zal verbeterd worden. De reden hiervan is dat het lichaam het licht ziet als daglicht. Wanneer je lichaam daglicht ziet, weet hij dat hij actief moet zijn. Dit zul je door de verlichting op kantoor dus ook hebben, waardoor iedereen goed aan de slag kan en het werk op de juiste manier uitgevoerd kan worden. Voor goede verlichting kun je denken aan LED verlichting. Die verlichting is niet alleen goed voor het zicht, maar ook nog eens voor de duurzaamheid. 

Tip 4: Groen in de ruimte

Groen is ook niet te missen in je kantoor. Hierbij moet je niet denken aan bijvoorbeeld een groene kleur verf op de muren, maar aan groen van verschillende planten. Wellicht heb je het wel eens voorbij zien komen, maar in de meeste kantoorpanden zie je wel planten terugkomen. De reden hiervan is dat het ten eerste een leuke toevoeging kan zijn als accessoires voor in het kantoor. Daarnaast geven de planten ook nog eens wat extra zuurstof aan de ruimte. Erg handig op het moment dat je geen ramen hebt die je open kunt zetten.

Previous «
Next »