Goliath Blond

  • Menfacts
  • september 20, 2017
  • Comments Off

Goliath Blond is een schitterend Belgisch streekbiertje dat ideaal is om met vrienden te delen. Het heeft een aantrekkelijke goudgele kleur en een alcoholpercentage van 6%. Het is een bier met hoge gisting, maar is toch zacht en zeer toegankelijk voor een breed publiek. Goliath Blond heeft een frisse en natuurlijke hopsmaak met toetsen van citrusvruchten. De afdronk is fruitig. Schenk het op een temperatuur van 4°C. Gebruik hiervoor (uiteraard!) het daartoe bestemde glas: een kelkvormig glas op een stevige voet. Zo kun je voor een prachtige volle schuimkraag zorgen, geniet je van de blonde gloed en komen de heerlijke aroma’s perfect tot hun recht.

Goliath Blond als ‘food-pairing beer’

Dit bier is ideaal om gewoon te degusteren, eventueel begeleid door de gekende ‘bierplank’: kaas-, ham- en salamiblokjes. Goliath Blond is bovendien ideaal als ‘food-pairing beer’. Het wordt vooral gecombineerd met vis- en vleesgerechten. Het gaat ook uitstekend bij salade en barbecue. Het is een fris biertje dat niet mag ontbreken op feesten en evenementen. Kort gezegd: Goliath Blond is een brouwsel dat iedere man in huis moet hebben.

Goliath Blond wordt gemaakt in het Belgische Irchonwelz. Het is genoemd naar één van de reuzen van Ath, een naburige stad met een rijke traditie. Goliath Blond wordt zorgvuldig gebrouwen door meester-brouwer Pierre Delcoigne. Hij heeft een diploma chemisch en bio-industrieel ingenieur aan de Universiteit van Louvain (UCL), met daarbij twee specialisatiejaren van ‘Brouwerij, Mouterij en Fermentatie’. Dit, samen met een aantal jaren ervaring en veel passie, resulteerde onder meer in deze prachtige Goliath Blond. In 2012 behaalden ze met dit biertje de prijs van Beste Waals-Belgisch Blond Bier. Goliath Blond is een prachtig bier dat met liefde wordt gebrouwen. Aan deze blonde kan toch niemand weerstaan?

Previous «
Next »