Creatieve ideeën met ledstrips

  • Menfacts
  • september 20, 2017
  • Comments Off
led strips

Een led strip is een coole gadget om in huis te hebben. Je komt het vast wel eens tegen terwijl je in de doe-het-zelf-zaak staat. Elke keer kom je weer in de verleiding om het te kopen, maar elke keer komt je vrouw weer met dezelfde vraag: wat moet je ermee? Het is je tot nu toe nog niet gelukt om deze vraag te beantwoorden en een ‘dat zie ik dan wel’ wordt niet geaccepteerd. Je legt de spoel met de led strip maar weer terug in het schap. Om je in het vervolg te helpen met het beantwoorden van deze vraag, volgen hier enkele gave ideeën met led strips.

Achter de televisie

Een van de meest praktische dingen om te doen met led strips is om het achter de televisie te plaatsen. Dit ziet er niet alleen stoer uit, het is ook nog eens rustgevend voor je ogen tijdens het tv-kijken. Afhankelijk van de grootte van je tv, heb je een led strip nodig die je aan de achterkant van tv kunt plakken. Plak zo dat ze een rechthoek in het midden van de achterkant van je tv vormen. Plug de led strips in de USB-aansluiting van je tv en zie het geweldige resultaat. Veel led strips komen met een afstandsbediening, zodat je ook nog eens zelf de kleur en sterkte kunt instellen. Dat is nog eens sfeervol tv-kijken!

Aquarium

Wist je dat er ook volledig waterdichte led strips bestaan? Deze kunnen erg gaaf zijn voor, bijvoorbeeld, het verlichten van je aquarium of terrarium. Plaats deze onder het deksel van je aquarium en het leidt meteen tot mooie sfeerverlichting voor in de kamer. Het aquarium zal het middelpunt van de belangstelling zijn en de vissen zullen meteen een stuk exotischer lijken.

Buitenverlichting

Tijdens de zomer nodig je natuurlijk graag mensen uit voor een barbecue. Met speciale strips voor buiten, kun je dan zorgen voor feestverlichting voor op je terras. Denk bijvoorbeeld aan led-verlichting in de terrasoverkapping of onder de tuinbank. Je kunt hier heel creatief mee zijn. Heb je een zwembad in je achtertuin? Bedenk dan eens hoe gaaf het zal zijn om led-verlichting langs de randen te doen (of anders langs een opblaasbadje).

Natuurlijk was dit nog maar een kleine greep uit de 1001 ideeën om te doen met led-verlichting. Wij wensen je in elk geval veel creatief plezier!

Previous «
Next »