5 tips om te besparen op onderhoud van je auto

  • Rogier
  • januari 31, 2020
  • Comments Off
autoblog voor mannen

Autorijden is een van de duurste bezigheden die er zijn. Zeker als je privé of zakelijk veel kilometers maakt, gaat dat qua benzinekosten flink in de papieren lopen. En heb je een auto die niet geheel nieuw meer is, dan is er ook een gerede kans dat de onderhoudskosten flink oplopen. Gelukkig zijn er tal van manieren om op de kosten van het onderhoud te besparen. Zo kun je letten op de juiste bandenspanning, voordelig auto-onderdelen inkopen en online autoverzekering vergelijken op de beste prijs-kwaliteitverhouding. Maar er zijn nog meer manieren om efficiënt te besparen op je autokosten.

Controleer de bandenspanning maandelijks

Een van de makkelijkste manieren om te besparen op onderhoud én brandstof, is het maandelijks op peil brengen van de bandenspanning. Als de banden goed op spanning zijn, scheelt dat niet alleen tot wel 10 procent aan brandstofkosten. Maar ook gaan de banden langer mee: ze slijten minder hard en hoeven dan ook minder snel vervangen te worden.

Onderdelen die je zelf kunt vervangen

Ook al ben je autotechnisch een leek, veel onderdelen kunnen zelfs door de grootste auto-nerds vervangen worden. Koop bijvoorbeeld autolampjes via een voordelige autoshop als Onderdelenwebshop24.nl en vervang ze zelf. Maar ook zekeringen, remschijven, buitenspiegels, ruitenwissers, bougies en hydraulische filters kun je via dit soort aanbieders voordelig inkopen en zelf vervangen. Jaarlijks bespaar je hiermee al snel honderden euro’s op het onderhoud van de auto. Dat is natuurlijk gemakkelijk verdiend!

Betaal autoschade, als dat kan, zelf

Loop je door eigen schuld beperkte schade aan de auto op en heb je een basic autoverzekering? Dan kun je ervoor kiezen om de schade zelf te betalen. Doe je dit niet, dan wordt de premie verhoogd en gaat dit ten koste van je no claim-korting. Zelf de schade vergoeden kan dan voordeliger zijn, omdat je premie lager blijft.

Gebruik een autohoes

Je hebt ze misschien wel eens gezien bij jouw in de straat of elders: auto’s met autohoezen eromheen. Autohoezen beschermen de autolak tegen allerlei vervelende weersomstandigheden als hagel, sneeuw, regenval en dergelijke. Ook helpen ze krassen en beschadigingen te voorkomen als toevallig een fietser of voetganger de auto schampt.

Vul tekorten aan vloeistoffen zelf aan

Wanneer de ruitenwisservloeistof, koelvloeistof of olie begint op te raken, dan kun je deze het beste zelf bijvullen. Doet dit sowieso standaard voor de apk, want garages rekenen hiervoor het volle pond voor. Door zelf de vloeistoffen op peil te houden, kun je aanzienlijk besparen op de onderhoudskosten van je auto.

Previous «
Next »