• Homepage
  • >
  • Voertuigen
  • >
  • Volg EwanMcgregor op een elektrische Harley in the Long Way up van het zuiden van Argentinië tot aan LA

Volg EwanMcgregor op een elektrische Harley in the Long Way up van het zuiden van Argentinië tot aan LA

  • Menfacts
  • september 26, 2020
  • Comments Off
the long way up

“The Long Way Up” met filmacteur Ewan McGregor

In 2019 maakte de beroemde Britse filmacteur Ewan McGregor een prachtige reis door Amerika. Een tocht op de motor die ruim drie maanden duurde, door dertien landen voerde, over ruim 21000 kilometer. Je kunt de hele reis volgen op Apple TV+.

On the road… again: The Long Way Up

Ruim tien jaar eerder maakte McGregor met zijn beste vriend Charley Boorman al twee “wereldreizen”. De eerste voerde hen rond de wereld – the Long Way Round (2004). De tweede begon in McGregor’s geboortestreek in Schotland en eindigde in Kaapstad – the Long Way Down (2007).

Ook deze keer ging hij samen met Goodman op pad. Buiten het reisdoel was het grootste verschil de motorbike waarover ze konden beschikken. De Noord-Amerikaanse motorfabrikant Harley Davidson stelde de globetrotters namelijk hun eerste elektrische model ter beschikking: de Harley Davidson Live Wire.
Een puike machine, lichtelijk aangepast voor het “On-and-Off-the-road” avontuur dat de mannen aangingen. Ruim twintigduizend kilometers noordwaarts – the Long Way Up.

The Long Way Up op Apple Tv+

Gelukkig voor ons werd de hele reis gevolgd door een cameraploeg. De reisdocumentaire the Long Way Up op Apple Tv+ heeft een stoeltje op de eerste rij voor je gereserveerd. Een bevoorrechte plek om de fascinerende reis close-up te kunnen volgen.

Het TV avontuur begint in de uiterste punt van Zuid-Amerika. Het Argentijnse Ushuaia, de hoofdstad van Vuurland. Na Argentinië wordt Chili aangedaan en vervolgens de Andes-landen Bolivia, Peru, Ecuador en Colombia. Van daaruit wordt Centraal-Amerika doorkruist, voordat via Mexico de eindbestemming wordt bereikt: Los Angeles, Californië.

Een magische tocht die hen the Long Way Up langs de mooiste plekjes in Latijns-Amerika voert. Actieve vulkanen, blauwgroene kratermeren, grillige bergpaden, plaatsjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De mannen beleven de mooiste avonturen, ontmoeten overal interessante mensen, maar komen ook in allerlei lachwekkende situaties terecht. Momenten die je kunt meebeleven in the Long Way up op Apple TV+.

Een avontuurlijke reis, maar ook een test

The Long Way Up staat weliswaar bol van avontuur, maar een lange reis is ook altijd een beproeving. Op het persoonlijke vlak, maar in dit geval zeker ook ten aanzien van de prachtige machine waarop de reis werd gemaakt. Het was namelijk de eerste heuse test van de elektrische Harley Davidson buiten de fabriek.

Daarbij ging het niet zozeer om de motorbike zelf. Die gaf geen problemen. Eerder was het de vraag hoe de batterij steeds weer op te laden? In een deel van de wereld waar nagenoeg nog geen oplaadstations zijn. Dit euvel wisten de producenten van the Long Way Up echter heel ingenieus op te lossen. Ze bedachten … Nou ja, kijk zelf hoe ze dat probleem aanpakken in the Long Way Up op Apple Tv+.

Previous «
Next »