• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Voor de jaarlijkse renovatie staat dit jaar de badkamer met een nieuwe douche op het programma

Voor de jaarlijkse renovatie staat dit jaar de badkamer met een nieuwe douche op het programma

  • Menfacts
  • september 25, 2020
  • Comments Off
zwarte badkamer

Sinds je een paar jaar geleden een nieuwe woning hebt gekocht, probeer je ieder jaar de nodige renovaties te realiseren om je huis beter, mooier en comfortabeler te maken. Toen je je woning kocht, was deze niet in de beste staat, reden waarom je deze voor een bijzonder gunstige prijs kon kopen. De nodige verbouwingen doorvoeren stond daarom sowieso op je planning en ieder jaar kijk je weer met veel plezier uit naar een nieuw bouwproject. 

Zo heb je gedurende de afgelopen jaren inmiddels de keuken volledig gerenoveerd en gemoderniseerd. Er is een nieuwe tegelvloer ingekomen, het meubilair is volledig vernieuwd en je bent het meest trots op het nieuwe keukenblok waar je je culinair kunt uitleven. Ook heb je een nieuwe vloer gelegd in de woonkamer en heb je twee tussenmuren verwijderd, zodat je heel wat meer ruimte hebt gekregen. Met een flinke lik verf, nieuw meubilair en betere verlichting heeft je de huiskamer sindsdien een compleet nieuw aanzicht gekregen. 

Je wilt je badkamer moderniseren met een zwarte tegelwand en een nieuwe douche

Dit jaar is het tijd voor een nieuwe badkamer. Je wilt onder meer een nieuwe douche laten bouwen, vloerverwarming laten aanleggen en je zit eraan te denken om de muren van een nieuwe zwarte tegelwand te voorzien. De badkuip kan op zijn plaats blijven, al wil je als detail ook hier de tegels aan de zijkant vervangen door nieuwe zwarte exemplaren, zodat deze beter aansluit op de rest van de badkamer. 

Je bent nog aan het twijfelen over wat voor soort douche je wilt gaan installeren. Er is tegenwoordig namelijk zoveel keuze, dat je goed moet afwegen wat de voor en tegens zijn van verschillende douche soorten. Wil je bijvoorbeeld kiezen voor een speciale douchecabine die volledig af te sluiten is, of kies je voor een inloopdouche. Het voordeel hiervan is dat je de nieuwe tegelvloer gewoon door kunt laten lopen, al dien je er natuurlijk wel rekening mee te houden dat er een geul voor het afvoerwater moet komen straks. 

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten douchemogelijkheden

Ook het type douchekraan is iets waarover je aan het nadenken bent. Je bent een fan van de regendouches, waarbij het water over een groot oppervlak wordt verspreid als je aan het douchen bent, maar je bent ook milieu bewust en weet dat een regendouche over het algemeen bijna drie keer zoveel water gebruikt als een normale douche. Misschien is het daarom beter om te kiezen voor een duo douche, waarbij je gewone douchekoppen gebruikt. Eentje die van boven komt en eentje die als handdouche werkt. Dat is vooral makkelijk als je niet wilt dat je haar nat wordt, wat zeker in de winter nog wel eens belangrijk kan zijn, omdat je niet met een nat hoofd op de fiets wilt stappen gedurende de koude wintermaanden. 

Gelukkig heb je nog even alvorens het daadwerkelijk tijd wordt om een definitieve beslissing te maken. Op die manier kun je je in de tussentijd nog goed laten voorlichten over de voor- en nadelen van de verschillende soorten mogelijkheden, om er zeker van te zijn dat je straks de juiste keuze kunt maken voor jouw nieuwe badkamer!

Previous «
Next »