Wat moet er in je drankkast staan?

  • Menfacts
  • september 23, 2020
  • Comments Off
drankkast

Niets zo mooi als een drankkast in je woonkamer. Een plek waar je je favorieten flessen kunt bewaren, en met een beetje geluk ook een plek om er direct van te genieten. Of je nu graag cocktails drinkt of prosecco, een home bar maakt iedereen gelukkig en wij denken met je mee wat daar allemaal in moet staan.

Whiskey mag niet ontbreken in je drankkast

Whisky is uiteraard een must have voor in je drankkast. Enorm lekker puur, maar natuurlijk is whiskey ook perfect om te gebruiken voor cocktails. Wat dacht je van een heerlijk Old fashioned, of een Whiskey sour… allebei heerlijke cocktails waar whiskey in zit. Welke whiskey je aanschaft is natuurlijk afhankelijk van je smaak. Dit hoeft echt niet meteen de duurste te zijn die je kunt vinden. Zo is een Jack Daniels heerlijk om te mixen met een cola. Toch liever puur? Kijk dan eens rond naar een lekkere single malt van minimaal 15 jaar oud, je zult er geen spijt van krijgen.

Rum, heerlijk in een cocktail, maar ook puur

Een home bar zonder minimaal één fles rum is geen home bar! Vele klassieke cocktails hebben rum in zich, zoals de daiquiri, de Mojito en de Pina Colada. Daarnaast zijn er nog vele andere, meer onbekende, cocktails die rum in zich hebben. Zoek bijvoorbeeld maar eens het recept op voor een Dark ‘n stormy, een hele lekkere cocktail met donkere rum. In rum heb je veel verschillende variaties, dus ook daar kun je mee spelen. Zo smaakt een rum cola heel anders met een Bacardi dan met een spiced rum.

Wodka blijft een klassieker in je home bar

Een andere klassieker die niet mag ontbreken in je drankkast is natuurlijk wodka. Ook hier heb je veel verschillende kwaliteiten en smaken in. Wil je niet te veel uitgeven, dan zijn een Absolut Vodka of Smirnoff prima. Wil je je smaakpapillen eens testen en heb je daar best wat geld voor over, kijk dan eens naar een Grey Goose of Belvedere wodka. Met de herfst in aantocht kun je dan gaan genieten van een espresso martini, een echte aanrader voor de koudere dagen.

Gin tonic

Als er één drank is die enorm populair is geworden de afgelopen jaren dan is dat wel gin. Vooral in combinatie met tonic natuurlijk, maar ook gin kan gebruikt worden om vele andere lekkere cocktails mee te maken. Mocht gin je interesse hebben, dan kun je daar online veel informatie en reviews over vinden. Duik daar eens in en ga dan zelf op zoek naar de beste en lekkerste gin voor jou.

Virgin cocktails

Natuurlijk hoeft je home bar niet alleen uit drank te bestaan. Zo bestaan er genoeg lekkere, zogenaamde ‘virgin cocktails’, die je kunt maken en die geen alcohol bevatten. Een Mojito Granate is een alcoholvrije cocktail die ook nog eens enorm gezond voor je is. Is granaatappel niet helemaal je ding? Probeer dan eens een Summer Crush, deze cocktail op basis van fruit is het drankje om het zomergevoel wat langer vast te houden.

Previous «
Next »