Groenlipmossel tegen spierpijnen

  • Menfacts
  • september 18, 2020
  • Comments Off
Groenlipmossel tegen spierpijnen

Het klinkt misschien wat onaantrekkelijk, maar nu we in de corona tijd weer meer tijd hebben om te sporten, geven we graag de tip over hoe je zo snel mogelijk van die altijd ellendige spierpijnen af kunt komen. Er schijnen steeds meer middeltjes en uitwegen voor op de markt te komen. Ooit gehoord van groenlipmosselen? Het zou een uitkomst voor je kunnen zijn!

Wat zijn groenlipmosselen en wat doen deze voor je gezondheid?

Groenlipmosselen zijn afkomstig uit de wateren rond Nieuw-Zeeland en staan ​​bekend als het grootste type mossel ter wereld. De naam is afkomstig van het uiterlijk van de mosselen, waarbij de schelpen groen van kleur zijn waar de twee zijden samenkomen en lijken op een paar groene lippen. Afgezien van hun ‘aantrekkelijke uiterlijk’, worden mosselen met groene lippen vereerd om hun nutriëntendichtheid, doordat ze rijk zijn aan mineralen, essentiële aminozuren, glycoproteïnen. Hiernaast bevatten ze ook omega 3-vetzuren, waarvan bekend is dat ze veel positieve rollen kunnen spelen in het lichaam. Niet alleen worden deze diertjes geleverd bij alle health freaks, maar nu ook steeds meer bij topatleten en sportliefhebbers. 

De gezondheidsvoordelen van de Groenlipmossel werden ontdekt dankzij de Maori, de inheemse bevolking van Nieuw-Zeeland, en claimen al jaren de gezondheidsvoordelen van dit product. Groenlipmosselen bleken namelijk indrukwekkende ontstekingsremmende eigenschappen te hebben; veel sterker dan die van andere schelpdieren of andere vissoorten. Wat niet alleen een uitkomst bleek te zijn tegen verschillende ziektes, maar ook tegen mildere kwaaltjes zoals spierpijnen. De olie van deze ‘wonder’ mosselen werken namelijk als een ontstekingsremmend middel dat volledig natuurlijk en zeer krachtig is en dus zeer rijk aan omega-3 vetzuren, waardoor het een extreem krachtig gezondheidssupplement is. Ook zorgen de bestanddelen in de groenlipmossel voor afname van pijn en stijfheid in gewrichten en spieren, waardoor dit dus een must is voor atleten. Het is in te nemen door middel van supplementen, waarvan de meeste supplementen vaak een combinatie met boswellia bevatten. 

Boswellia; een wierook tegen de pijnen?

Boswellia, ook wel bekend als het product in wierookstokjes die je in huis aan zou kunnen steken, is eigenlijk een kruidenextract van de boswellia boom, dat in de natuurgeneeskunde al eeuwen lang gebruikt schijnt te worden. Niet alleen als wierook zelf, maar ook in de vorm van pillen, zalfjes en andere gezondheidsmiddeltjes. Hoe vraag je je af? In landen als India, Noord-Afrika en het Midden-Oosten tikken boeren op de bomen om het hars van de bomen te verzamelen, boswellia-hars genaamd, welke later in supplementen zal worden verwerkt. Wel een goed punt om te weten; Boswellia heeft een rijke geur en smaak. 

Door de ontstekingsremmende effecten kan het helpen bij veel ontstekingsaandoeningen, maar dus ook bij spierpijnen. Het schijnt meteen het gewenste effect te geven en het herstel van de spieren te bevorderen. Zullen we nu eindelijk zo ver zijn dat we geen dagen meer met spierpijn hoeven rond te lopen, maar we eindelijk zo snel mogelijk van onze spierpijnen verlost zijn? Het is het proberen waard, toch?

Bron: Synofit

Previous «
Next »