Waarom een sim only abonnement zo ideaal is

  • Menfacts
  • juni 21, 2022
  • Comments Off

In Nederland heb je de keuze uit een gsm-abonnement, waarbij je tegelijk een simkaart en een nieuwe telefoon krijgt, een prepaid-abonnement en een sim only abonnement. Als je al een goed werkende telefoon hebt, is een sim only abonnement een erg goede optie, want hoewel een prepaid optie voor sommigen ook goed is, is het niet verstandig om hiervoor te kiezen als je deze voor langer dan een paar maanden nodig hebt. Overweeg je een sim only abonnement? Hier zijn enkele redenen waarom een ​​sim only-abonnement super eenvoudig en goedkoop is!

Een sim-only abonnement is super eenvoudig af te sluiten

Je sim only abonnement kun je vanuit je luie stoel, onderweg of tijdens je lunchpauze op je werk afsluiten. Het enige dat je hoeft te doen, is de verschillende bundels bekijken, de opties vergelijken en afrekenen! Vrijwel alle Nederlandse telecommunicatiebedrijven bieden sim-only-contracten aan, maar de prijs en flexibiliteit kunnen sterk variëren, afhankelijk van welke je kiest. Je kunt de verschillende opties online bekijken en vergelijken. Daarnaast kun je ook eens vragen aan vrienden of familie welke provider zij gebruiken en of zij tevreden zijn met hun huidige provider (en waarom)

Het is perfect als je niet zeker weet wat je nodig hebt

Hoeveel data, en hoeveel sms’jes en belminuten heb je nodig? Het verschilt voor iedereen en het kan zelfs wat tijd kosten om dit uit te vogelen om het perfecte telefoonabonnement voor jou te vinden. Als je niet zeker weet welk abonnement je moet kiezen, kan je je altijd laten adviseren door de desbetreffende aanbieder.

Welke abonnementsduur moet je kiezen?

Een tweejarig abonnement geeft je de beste waarde voor je geld omdat je slechts een klein bedrag per maand betaalt. Je bent echter wel verplicht om dit voor de volledige contractduur te betalen. Een jaarabonnement werkt op dezelfde manier, maar kost je elke maand een paar euro meer. Desalniettemin is het perfect als je een niet zo lang abonnement wil en je je gewoon niet op je gemak voelt om voor meerdere jaren aan één aanbieder vast te zitten.

Tot slot is een maandabonnement fijn als je even aan het testen bent of je een bepaalde provider fijn vindt. In vergelijking met de jaarabonnementen kost het je een paar euro meer op maandbasis en is dus minder goedkoop. Het geeft je echter de meeste vrijheid om tussendoor te veranderen. 

Een sim only abonnement is eenvoudig aan te passen aan jouw wensen

Heb je extra data nodig of juist meer belminuten? Of je nu je data opwaardeert of je belminuten opschroeft om je vrienden meer te kunnen bellen, met een sim-only abonnement kun je je bundel aanpassen per maand. Pas eenvoudig de maandelijkse data-, bel- en sms hoeveelheden aan aan je telefoongebruik. Bij een maandabonnement kan dat altijd en bij sommige providers kun je zelfs maandelijks je bundel aanpassen als je een jaarabonnement hebt.

Het is betaalbaar – en je kunt wat extra voordelen krijgen

Hoewel het verleidelijk kan zijn om naar die deals te kijken waar je de nieuwste smartphone samen met je nieuwe simkaart krijgt, zijn sim only abonnementen goedkoper dan die met extra producten. Met een sim only abonnement betaal je je data, bellen en sms’en allemaal in één bundel, zonder extra kosten.

Als je je abonnement instelt, kun je gemakkelijk zien welke kosten aan welke functies zijn gekoppeld, zodat je precies weet hoeveel je betaalt voor de inbegrepen data, oproepen en sms’en. Andere kosten waar je op moet letten zijn kosten voor nummerbehoud, activeringskosten en prijzen voor extra gebruik buiten de bundel.

Previous «
Next »