Wat heb je nodig voor een geslaagde barbecue?

  • Menfacts
  • maart 3, 2018
  • Comments Off

De lente is in aantocht, het mooie weer komt er al bijna aan… Hoog tijd om de barbecue uit de schuur te halen! Voor velen is het pas echt zomer als de barbecue aan is geweest. Daarom geven we je alvast een overzicht van alle benodigdheden voor een geslaagde barbecue.

De barbecue

Het allerbelangrijkst is natuurlijk dat er een barbecue aanwezig is. Een barbecue op gas of op kolen, dat maakt niets uit… Als hij het maar doet!

Een goede tuinset

Het bezoek kan prima een uurtje op een plastic tuinstoeltje zitten, maar als je wil dat ze de rest van de avond comfortabel zitten, is een goede tuinset van belang. Een mooie tuinset voor 8 personen of een design hoek loungeset, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Dorstlessers

Eerlijk is eerlijk. Wat is een barbecue zonder koude drank? Bier, wijn, Radler, frisdrank… Vul de koelkast met allerlei heerlijke koude dranken. Want bij een barbecue gaat het niet alleen maar om het eten, het gezellig aan tafel zitten met een drankje is misschien wel net zo belangrijk.

Vlees, vis, vega

Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar vergeet vooral niet dat je tegenwoordig rekening dient te houden met alle eters. De een mag geen gluten, de ander eet geen vlees. Makkelijk wordt het je niet gemaakt, maar je wil immers ook geen ongezellige gezichten tijdens de eerste barbecue van het jaar. Sla dus vooral een divers menu in, met vlees, vis, salades en genoeg stokbrood. Zo is er voor ieder wat wils.

Weersvoorspellingen

Een barbecue in de regen is geen probleem, totdat je er achter komt dat jij degene bent die de hele avond in de regen bij de barbecue staat. Wees daarom goed voorbereid op de weersvoorspellingen. In Nederland weet je het maar nooit: de ene dag is het prachtig weer, een dag later komt het met bakken uit de lucht zetten. Houd de weersvoorspellingen in de gaten en zet bij slecht weer een partytent op, zodat iedereen alsnog gezellig buiten kan zitten. Een heater of verwarmingselement bij kouder weer is hartstikke lekker, dus ondanks het weer kun je de barbecue gewoon aansteken! Sterker nog, barbecuen in de winter is ook helemaal niet zo verkeerd…

Previous «
Next »