• Homepage
  • >
  • Gadgets
  • >
  • Wanneer kies je voor een prepaid, een sim only of een telefoon abonnement?

Wanneer kies je voor een prepaid, een sim only of een telefoon abonnement?

  • Menfacts
  • juni 18, 2020
  • Comments Off
menfacts.nl

Het soort abonnement dat je kiest voor jouw smartphone is afhankelijk van twee factoren. Stel je zelf de vragen: 

  • Waarvoor gebruik ik mijn smartphone?
  • Hoeveel gebruik ik mijn smartphone?

Ik maak bijna geen gebruik van mijn smartphone

Gebruik jij jouw smartphone alleen voor een hoognodig kort telefoontje, een snel berichtje of om sporadisch iets op te zoeken wanneer je buiten het Wifi bereik bent? Dan ben jij één van de weinigen die zo omgaan met hun smartphone en is voor jou de ideale keus het prepaid abonnement. Jij koopt een tegoed bij je provider en plaatst het tegoed via een code op je simkaart. Je kunt bellen, appen, sms’en en internetten tot je tegoed op is. Als het op is kun je enkel en alleen nog 112 bellen in een noodgeval. Je gaat dan naar de winkel en je koopt een nieuw tegoed en plaatst dit vervolgens weer op je simkaart. Het bellen met een prepaid tegoed is relatief duur als je het vergelijkt met andere telefoonabonnementen. Het voordeel is wel dat je vooraf betaald en geen vast contract hebt. Let wel op dat je tegoed weliswaar onbeperkt geldig is maar dat je provider wel verwacht dat je ééns in het half jaar je tegoed opwaardeert. Doe je dit niet, dan wordt je telefoonnummer afgesloten en ben je al je beltegoed kwijt.

Ik maak veel gebruik van mijn smartphone en wil graag een nieuwe telefoon bij mijn abonnement

Ben jij onlosmakelijk verbonden met jouw smartphone? Bel je meerdere keren per dag, controleer jij de social media kanalen in je pauze of app je de hele dag door met al je vrienden en vriendinnen? Ga dan van prepaid naar abonnement, daarmee ben jij vele malen goedkoper uit. Door een abonnement af te sluiten bij je provider ga je een contract aan. Je betaald een bedrag dat afhankelijk is van de bundel en de smartphone die je kiest. De bundel bestaat over het algemeen uit een beltegoed, een sms tegoed en een internet tegoed. Ga je over je afgesloten bundel heen dan betaal je extra bij. Ook voor de smartphone die je bij je abonnement ontving betaal je maandelijks een bedrag. Aan het einde van de looptijd van je contract is je smartphone afbetaald en is deze van jou.

Ik maak veel gebruik van mijn nog goede smartphone en ik wil geen andere

Sinds een aantal jaren wordt het afsluiten van een telefoon abonnement met daarbij een smartphone gezien als lening. Deze lening wordt geregistreerd bij BKR. Dit is één van de redenen dat steeds meer mensen kiezen voor een sim only abonnement. Je ontvangt dan bij het abonnement dat je afsluit enkel en alleen de sim kaart en dus geen smartphone. Je kunt de simkaart in je eigen smartphone plaatsen. Dit soort contracten zijn, doordat je dus geen smartphone hoeft af te betalen, vele malen goedkoper. Heb jij wel een nieuwe smartphone nodig, maar wil je geen BKR registratie of duurder contract. Kies er dan voor om je nieuwe smartphone los te kopen bij een belwinkel en plaats hier dan een sim only abonnement in. Dit kan je overigens op de totaalprijs soms maar liefst 50% in kosten schelen.

Previous «
Next »