Enkele Nederlandse modemerken op een rijtje

  • Menfacts
  • juni 17, 2020
  • Comments Off
nederlandse modemerken

Als je aan Europese mode en kledingmerken denkt, dan zullen de meeste mensen denken Franse, Italiaanse en Belgische modehuizen. In Nederland hebben we echter ook best een aantal internationaal bekende merken, die allemaal op hun eigen manier aan de weg timmeren, vaak met een brede basis in Nederland. Nadat we je eerder tipten over wat mee te nemen aan kleding op jouw last minute vakantie, geven we je nu een overzicht van enkele belangrijke Nederlandse spelers in de mode branche.

Scotch & soda

Een van de grootste Nederlandse kledingmerken op internationaal gebied van de afgelopen jaren is het Amsterdamse Scotch & Soda. Het merk ziet zich als een uitlaatklep voor pioniers en verzamelaars die altijd op zoek zijn naar dat ene kunstwerk of een specifiek vintage kledingstuk. Hierdoor hebben hun collecties vaak kledingstukken erin zitten die gemaakt zijn van gewaagde stoffen, of ze hebben aparte details. Scotch & Soda heeft de afgelopen jaren een flinke groei meegemaakt, waardoor het ondertussen wereldwijd bij meer dan 8000 verkooppunten verkocht wordt.

Kings of indigo

Dit voornamelijk jeans geörienteerde merk, is geïnspireerd door de Amerikaanse cultuur en het Japanse oog voor detail. Beide landen staan bekend om hun fascinatie met jeans, waarbij het in Amerika een duidelijk onderdeel is van de werkende klassen en in Japan juist wordt gezien als een vrijstaand iets in de mode wereld, die volgens hen van alle kanten belicht kan worden. Kings of indigo is daarnaast verkozen tot ‚Most sustainable denim brand van Europa’, iets wat hen geen windeieren heeft gelegd.

Van Gils

Al meer dan 70 jaar is Van Gils een iconisch kledingmerk van Nederlandse bodem. Het merk werd opgericht door Miel van Gils, net na de Tweede Wereldoorlog. Hij richtte een eigen kleermakerij op om de mensen in zijn dorp van nieuwe kleding en werk te voorzien. Op dit moment is Van Gils nog steeds een gerenomeerd merk in de mode industrie. Ze zijn vindbaar in eigen brandstores, maar ook bij verschillende retailers. Wanneer je een pak of tailored kledingstuk wilt, ben je bij Van Gils aan het juiste adres!

G-star Raw

Een merk waar we als Nederlanders trots op kunnen zijn is G-Star een van de grootste kledingmerken in de wereld. Het jeansmerk, dat in 1989 werd opgericht, is vandaag een van de grootste in zijn soort. Met 3D denim, goede tops en toffe samenwerkingen met designers en kunstenaars, zijn zij een toevoeging voor niet alleen de Nederlandse, maar ook de internationale fashion markt.

Previous «
Next »

Bekijk in dit artikel ook onze specialie kortingscode voor Bamigo