• Homepage
  • >
  • Travel
  • >
  • Last minute vakantie: Het boeken ervan kan misschien stressvol zijn, maar dan heb je ook wat

Last minute vakantie: Het boeken ervan kan misschien stressvol zijn, maar dan heb je ook wat

  • Rogier
  • juni 24, 2019
  • Comments Off
last minute vakantie onderzoek

De naam zegt het al: Last minute – op het laatste moment. Bij een vakantie denk je vaak aan plannen. Zowel het moment van je vakantie als de reis zelf, mensen willen het vaak plannen zodat de vakantie zo min mogelijk stress oplevert. Een last minute is natuurlijk het tegenovergestelde daarvan, wat okay is voor mensen die dat uitgebreide planningsproces niet nodig hebben. D-reizen heeft een Last Minute Vakantie Onderzoek uitgevoerd waaruit is gebleken dat de meerderheid van de mensen toch stress ervaart bij het zoeken naar een geschikte last minute. Dit is keuzestress, maar ook spanning als gevolg van irritaties tijdens het zoeken

Last Minute Vakantie Onderzoek

Met dit onderzoek is onder andere de hoeveelheid stress die komt kijken bij het boeken van een last-minute getoetst. Aan dit onderzoek deden maar liefst 385 respondenten tussen de 18 en de 65 mee, en 66% van deze groep geeft aan enige mate van stress te ervaren bij het boeken van een last-minute vakantie. Te hoge prijzen (39%) en te veel keuze (25%) zijn de meest genoemde redenen die deze stress veroorzaken.

Ouderen ervaren aanzienlijk minder stress dan jongeren tijdens het boeken van hun vakantie. Waar 76% van de mensen onder de 50 stress ervaart bij het boeken van een vakantie, voelt maar 45% van de mensen boven de 50 enige mate van stress. Dit percentage is mede te verklaren door het feit dat ouderen het boeken van een vakantie, relatief makkelijker vinden dan jongeren.

Opvallend is ook dat ruim 64% van de ondervraagde een last minute boekt  omdat ze denken dat dit goedkoper is, dan boeken op een ander tijdstip. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Omdat de prijzen in de reisbranche vaak schommelen en de prijzen mede worden bepaald door vraag en aanbod, hoef je niet perse te wachten tot het last minute seizoen.

Tips voor een goedkope last minute vakantie

Tip 1: Laat jezelf eens verrassen door te zoeken op prijs in plaats van op bestemming. De meeste mensen hebben een bepaalde bestemming in gedachten en gaan daar dan naar opzoek binnen het last-minute aanbod. Maar wanneer je duidelijk hebt hoeveel geld je ongeveer uit wilt geven is het veel leuker om jezelf te laten verrassen door de zoekmachine. Vaak kom je dan uit bij mooie vakantie-deals naar bestemmingen waar je misschien zelf nooit aan had gedacht.

Tip 2: Laat een medewerker van het reisbureau je vakantie uitzoeken, zij kennen tenslotte de weg en kunnen vooraf het gesprek rustig met je aan gaan… Dat scheelt je als consument erg veel tijd en dus ook stress.

Tip 3: Pakketreizen inclusief vlucht en accommodatie zijn vaak erg voordelig, omdat deze vooraf groot zijn ingekocht. Omdat de aanbieder de vliegtuigstoelen en accommodatie toch al vooraf heeft ingekocht, willen ze er graag vanaf tegen een prijs die dicht bij bij de inkoopprijs ligt. Op het laatste moment wordt er dan nog wel eens gestunt met zeer voordelige tarieven.

Laat een medewerker van het reisbureau je vakantie uitzoeken, zij kennen tenslotte de weg… Dat scheelt je als consument erg veel tijd en dus ook stress

Previous «
Next »