Wat je mee moet nemen naar een beurs

  • Menfacts
  • maart 18, 2020
  • Comments Off

Je bent voor het eerst uitgenodigd voor een beurs met je bedrijf. Hoe zorg je ervoor dat je goed voorbereid bent en dat je de juiste spullen meeneemt? We delen hieronder een aantal tips hoe je zonder verrassingen komt te staan op je eerste beurs! 

Kleding

Zorg ervoor dat je collega’s en jij herkenbaar zijn. Je kunt dit doen door T-shirt bedrukken met het logo. Collega’s die rondlopen worden duidelijk herkent door anderen en hiermee promoot je je bedrijf tegelijkertijd. Vergeet niet voldoende badges mee te nemen zodat deze in de bedrijfsstand gepakt kunnen worden door je collega’s. Hiermee creëer je ook een professionele uitstraling.

Promotiemateriaal 

Op een beurs is het super druk en niet altijd makkelijk om op te vallen. Vergeet niet voldoende materiaal mee te nemen om de herkenbaarheid te verhogen. Denk aan sta tafels met tafeldoeken met het logo, aan visitekaartjes die je kunt uit delen aan mensen waarmee je netwerkt, folders met meer informatie over het bedrijf die meegenomen kunnen worden en een klein geschenk zoals een keycord. Een geschenk is iets wat blijft hangen bij mensen en wat ze niet snel verwachten. Je kunt de keycords bedrukken met je logo om het persoonlijker te maken. Ben je bezig met social media? Laat dan op je social mediakanalen weten waar je bent en neem je volgers mee met de beursdag. 

Snacks

Wanneer je op de beurs aankomt zal je zien dat de verleiding groot is je te vergrijpen in een vette hap. Er staan vaak verschillende kraampjes met gerechten als patat, hamburgers en vette broodjes. Leg op de sta tafels bakjes neer met gezonde noten, fruit en groente met hummus als dip. Je blijft zelf gedurende de dag energiek en het geeft het bedrijf een sportieve, gezonde uitstraling. 

Presentatie

Investeer in een goede presentatie, het liefst in de vorm van een film of video. Laat in de video duidelijk naar voren komen wie jullie zijn en waar het bedrijf voor staat. Hiervoor moet je vooraf doelstellingen vaststellen en weten op welke doelgroep je richt. Laat daarnaast altijd ruimte over voor vragen en maak de video niet te lang. Op een beurs zijn veel bezoekers, maar ook veel bedrijven. Bezoekers hebben het druk met veel stands langs te gaan en als zij zien dat de video te lang duurt zullen de meesten doorlopen. 

Technische zaken

Eén van de belangrijkste zaken zijn alle technische onderdelen die absoluut niet vergeten mogen worden: verlichting voor een mooie stand, ducttape en verlengsnoeren voor het presenteren van de video, adapters voor devices die meegaan en geheugenkaarten. 

Met de juiste voorbereiding voorkom je stressvolle situatie op grote evenementen zoals een beurs. Hopelijk kan je zo verder met de voorbereiding en wij wensen je veel plezier op je eerste beurs! 

Previous «
Next »