Wat je moet weten over de nieuwe Porsche 911

  • Menfacts
  • December 17, 2018
  • Comments Off
de nieuwe Porsche 911

Wat jij nog niet wist over de nieuwe Porsche 911

Heb jij ‘m al gespot? De nieuwe Porsche 911? Of moeten we 992 zeggen? Want de nieuwe Porsche die dit najaar zijn première beleefde, gaat intern 992 heten. Hoewel de gelijkenissen met zijn voorganger groot zijn, zijn er toch ook wel een aantal wezenlijke verschillen. De voorkant bijvoorbeeld ziet er een tikje spannender en nog stoerder uit dan het voorgaande model. Aan de achterzijde een smalle ledlichtbalk met daarboven de uitschuifbare spoiler. De pijpen van de uitlaat steken nog verder naar achteren dan bij de vorige modellen.

3.0 Liter zescilinders

Daarnaast heeft de nieuwe Porsche 911 een nieuwe bodemplaat, vernieuwde bumpers en ook de verlichting is aangepast. Het meest essentiële verschil is dat de nieuwe 911 niet meer leverbaar zal zijn met viercilinder motoren; deze nieuwe uitvoering krijgt 3.0 liter zescilinders met een vermogen vanaf 400 pk. Overigens is de motor al voorbereid op hybride aandrijving, maar voor het imago van de Porsche wordt de plug-in hybride uitvoering voorlopig nog even uitgesteld.

Digitale displays en 48 volt boordnet

Nog een opvallende verandering aan de binnenkant; de Porsche 911 is voorzien van digitale displays met uitzondering van de analoge toerenteller. De motor van de Porsche blijft voorlopig nog achterin zitten. Ter verbetering van de gewichtsverdeling en wegligging is deze wel iets naar voren geplaatst. Tot 2022 blijven de motoren van Porsche hetzelfde. In dat jaar krijgt de Porsche 911 een complete facelift. Een voorproefje daarop is de 48 volt boordnet en dat is geen overbodige luxe in dit scheurijzer….Een geweldig nieuw snufje is de Roadtrip. Dit systeem ondersteunt bij het navigeren en ondersteunen bij roadtrips naar bijvoorbeeld exclusieve hotels, restaurants en adembenemende bezienswaardigheden onderweg.

Stukje duurder

De goedkoopste uitvoering is 156.700 euro en dan ben je de eigenaar van de Carrera S. met achterwielaandrijving. De Porsche is dus wel iets duurder dan voorheen. Ben jij enthousiast? De levering van het nieuwe model zal ongeveer in het voorjaar zijn.

Previous «
Next »