Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

  • Menfacts
  • januari 29, 2022
  • Comments Off
elektrisch rijden

Tegenwoordig zijn we helemaal gewend aan de muisstille auto’s die over de weg heen rijden. Het aantal elektrische auto’s is over de jaren heen erg veel toegenomen. De verwachting is dat het aantal bestuurders dat in een elektrische auto rijd alleen nog maar toeneemt. Ben jij al overtuigd van de voordelen van een elektrische auto? In dit blogartikel benoemen we de voordelen van een elektrische auto en waarom jij wellicht over moet stappen op elektrisch rijden.

Goed voor het milieu

Een elektrische auto is beter voor het milieu, in tegenstelling tot een diesel- of benzine wagen. Tijdens het rijden van een elektrische auto wordt er minder CO2 uitgestoten. Daarnaast produceren elektrische auto’s geen stikstofoxiden en fijnstof. Ben jij thuis ook al duurzaam bezig door middel van zonnepanelen? Dan kun jij je auto volledig opladen met zelf opgewekte stroom. Dit is nog beter voor het milieu.

Rijden op elektriciteit is goedkoper

De prijzen van benzine en diesel zijn tegenwoordig vrij prijzig aan het worden, waardoor het rijden van een elektrische auto in verhouding nog goedkoper wordt. Daarnaast hoef je niet wekelijks het tankstation te bezoeken, omdat je eenvoudig op je werk of gewoon thuis je auto op kan laden. 

Geniet van de rust

Een derde voordeel is dat een elektrische auto fluisterstil is. Het vertrouwde ronkende geluid van een traditionele auto wordt geproduceerd door de verbrandingsmotor. Een elektrische auto wordt aangedreven door elektriciteit en dit maakt minder geluid. 

De keus wordt steeds groter

Steeds meer autofabrikanten stappen over op de productie van elektrische voertuigen. Veel autofabrikanten produceren zowel elektrische voertuigen als traditionele auto’s. Een autofabrikant die enkel elektrische voertuigen produceert is Tesla. Tesla is gevestigd in Amerika maar is tegenwoordig beschikbaar over de hele wereld. Het bestellen van een tesla kan gewoon via internet, waarbij je de auto volledig kan aanpassen. Tesla was een van de eerste bedrijven die crypto accepteert als betaalmiddel. Neem een kijkje op de website van Anycoindirect voor het kopen en verkopen van cryptocurrency.

Betaal minder aan onderhoud

Onderhoud aan je auto kan erg prijzig zijn. Een elektrische auto heeft veel lagere onderhoudskosten ten opzichte van de traditionele auto. Dit heeft alles te maken met de elektromotor. Een verbrandingsmotor heeft veel meer bewegende delen dan een elektromotor. De kans op slijtage is een stuk groter hierdoor. 

Previous «
Next »