Een goed motorpak

  • Menfacts
  • januari 29, 2022
  • Comments Off
motor kleding

Op de motor heb je een motorpak nodig. Met een motorpak bescherm je jezelf namelijk. Dat is noodzakelijk, omdat motorrijden best gevaarlijk kan zijn. Als je valt of in een ongeluk terecht komt, is het jouw lichaam dat de klappen moet opvangen. Met een motorpak bescherm je je lijf hiertegen. Daarom is een goed motorpak ook zo belangrijk. Je vindt motorpakken en andere bescherming voor op de motor bij Goedhart Motoren. Er zijn 1-delige en 2-delige motorpakken. Het verschil is logisch: een 1-delig motorpak is een volledig pak, waar een 2-delig motorpak bestaat uit een jas en een broek. 

Wanneer welk soort motorpak?

Voor de dagelijkse rijder is een 1-delig motorpak eigenlijk helemaal niet praktisch. Je kunt je sleutels nergens in zakken kwijt bijvoorbeeld en vaak is het lastig om een goed passend motorpak te vinden. Niet iedereen is gebouwd naar de standaard die wordt gebruikt om motorpakken te maken. Voor circuitrijders zijn 1-delige motorpakken wel weer ideaal. Als je naar je werk rijdt of plezierritjes maakt met de motor, wil je waarschijnlijk liever een 2-delig motorpak. Je kiest dan een set van een broek en een jas of juist twee verschillende. Zo kies je een motorpak waarbij beide delen je goed passen. Je kunt natuurlijk een andere broekmaat hebben en een andere maat voor je jas. 

Materiaal en seizoen

Daarnaast is het belangrijk om te bedenken wanneer je rijdt. Als je ook in de regen de motor naar je werk pakt, heb je waterdichte materialen nodig. Motorpakken zijn dat doorgaans niet. Wel als je kiest voor een textiel motorjas. Als je alleen met mooi weer de motor neemt, is dit natuurlijk minder relevant. Wel kun je dan kijken naar een doorwaaipak of doorwaaijas. Die varianten zijn gemaakt om verkoeling te bieden tijdens de warme en zonnige dagen als je op de motor zit. Je bent evengoed beschermd door de kleding, maar het wordt niet al te warm omdat de wind er doorheen waait tijdens het rijden.

Previous «
Next »