Wild zwijn spareribs van de barbecue

 • Rogier
 • september 30, 2020
 • Comments Off
wild zwijn van de barbecue

Een relatief onbekend stukje vlees voor op de barbecue is het wilde zwijn. Dit terwijl dit stukje vlees ontzettend mals en zacht is. De smaak is daarnaast ook subliem en erg mager. Wild zwijn op de barbecue is dan ook een perfecte combinatie

wild zwijn rack op de barbecue

Het vlees van een wild zwijn

Het meest malse vlees komt van het jonge wilde zwijn. Vlees van de oudere wilde zwijnen, ook wel beren of keilers genoemd, is een stuk krachtiger qua smaak. Bij de beren is dan ook wat minder zout en peper nodig om het op smaak te krijgen. De jongere wilde zwijnen kunnen juist weer wat meer peper en zout gebruiken om een top smaak te krijgen.

Qua eetpatroon eet het wilde zwijn bijna letterlijk wat los en vast zit. Ze hebben dan ook een heel uitgebreid patroon qua eten. Wortels, paddenstoelen, knollen, kikkers, wormen en verschillende bessen staan hoog aan het de lijst bij deze alleseters. Door dit eetpatroon is het vlees van het wilde zwijn erg veelzijdig te noemen. Er zijn dan ook veel verschillende varianten vlees die van een wild zwijn afkomen. Denk hierbij aan overheerlijke koteletten, filetlapjes en bouten. Misschien wel het meest lekkere stukje vlees is de wild zwijn spareribs van de barbecue.

Wild zwijn rack van de barbecue

De wild zwijn spareribs van de barbecue

De barbecue maakt bijna elk stukje vlees lekkerder. Een overheerlijk stukje wild op de barbecue kan dan ook niet ontbreken. Spareribs zijn op zichzelf al een graag geziene gast aan elk barbecuefeest. Een wild zwijn spareribs van de barbecue doet hier zeer zeker niet voor onder. Daarnaast is een wild zwijn op de barbecue een makkelijke instapper voor mensen die niet bekend zijn met wild. Zowel het bereiden als de smaak kan iemand die niet eerder in aanraking is gekomen met wild zeker overhalen om dit vaker te bereiden en proeven. Ben je al beter bekend met wild? Daag jezelf dan uit en kies een moeilijker recept om een heftigere wildsmaak aan jouw eten te geven.

Wild zwijn spareribs van de barbecue

Recept voor een wild zwijn rack van de barbecue

Een makkelijke instapper voor het bereiden van een wild zwijn rack van de barbecue is de Sticky spareribs variant. Deze past zeer goed bij een herfstbarbecue door zijn diepere smaak. Heerlijk met bijvoorbeeld een donker biertje of een lekkere herfstbok. Volg de onderstaande stappen om jouw overheerlijke herfstbarbecue helemaal compleet te maken.

wild zwijn op de barbecue

Wat moet je in huis halen?

 • 2 kilogram wild zwijn ribben (van de buik)
 • Halve liter liter ananassap
 • 30 ml sojasaus
 • 3 in blokjes gesneden teentjes knoflook
 • 1 a 2 stuks steranijs
 • 1 theelepels Chinees vijfkruidenpoeder
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 2 eetlepels honing
 • Een goede dosis sesamzaadjes
wild zwijn spareribs van de bbq

Hoe bereid ik de spareribs?

Stap 1: Meng alle ingrediënten behalve de spareribs zelf in een verwarmde pan. Op het moment als de honing niet meer vloeibaar is kan de pan van het vuur.

Stap 2: Pak een ovenschaal en leg de ribben er in. De marinade kan je vervolgens over de ribben heen draperen. Zorg dat alle delen van de ribben ingesmeerd zijn.

Stap 3: Laat de ribben in een koelkast afkoelen voor minimaal acht uur. De marinade moet goed intrekken.

Stap 4: Pak de ovenschaal na acht uur en dek deze af met aluminiumfolie of een deksel. Plaats vervolgens de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 160 graden. Laat ze hier vervolgens ongeveer twee uur in garen.

Stap 5: De marinade en het sap die overblijft na het garen giet je in een kom en voeg hier nog een theelepel honing aan toe. Breng het geheel aan de kook totdat de dikte zo is dat je de achterkant van een lepel kan bedekken

Stap 6: Steek de barbecue aan en de spareribs kunnen erop om ze af te maken. Vergeet niet af en toe ze goed in te smeren met de marinade.

wild zwijn rack op de bbq
Previous «
Next »