5 tips voor meer spiermassa

  • Rogier
  • juli 25, 2019
  • Comments Off

Heb je geen conditie en wil je graag snel spiermassa kweken? Er zijn diverse manieren die goed kunnen helpen met spiermassa opbouwen, hier vind je 5 tips om aan de slag te gaan.

Eet boven je onderhoud

Bij spiermassa opbouwen is het van belang dat je boven je dagelijkse onderhoud eet. Dit wordt ook wel onderhoud genoemd: op dit punt val je niet af, maar bouw je ook niks op. Heeft je lichaam bijvoorbeeld een onderhoud van 2500 calorieën, dan kan je het beste hier enkele honderden calorieën boven zitten. Je kunt je onderhoud via online tools makkelijk berekenen. Let op dat je niet meer dan 500 calorieën hier boven zit, dit kan namelijk sneller worden opgeslagen als vet.

Welke voedingsstoffen?

In tegenstelling tot een eiwitrijk dieet om af te vallen, heb je bij het opbouwen van spieren alle voedingsstoffen nodig. Het is belangrijk om vooral koolhydraten in te nemen, zo kan je de spiergroei versnellen. Denk aan pastagerechten, aardappels en rijst. Wees niet terughoudend met vetten, deze kan je lichaam ook goed gebruiken!

Zorg voor een goed traininggsschema

Met alleen voeding ben je er natuurlijk nog niet. Om spieren te kweken dien je te trainen. Hierbij kan je denken aan krachttraining of een andere intensieve sport met interval trainingen. Door je lichaam uit te putten op de juiste manier stimuleer je de spieren om te herstellen/groeien. Let op dat je trainingssessie niet te repetitief wordt of minder uitdagend. Wil je snel spiermassa kweken dan dien je continu de grenzen van je lichaam op te zoeken.

Rust voldoende

Naast een goede voeding en training is voldoende rust ook zeer belangrijk om je lichaam te herstellen. Kies dus liever voor wat uurtjes extra slaap. Luister daarbij goed naar je lichaam: lukken trainingssessies niet (door bijvoorbeeld slappe spieren), forceer dan niet teveel en sla een keer over. Blessures of oververmoeidheid zullen je alleen maar langer uit de running houden.

Supplementen

Soms kan het aanmaken van spiermassa erg langzaam gaan. Dat kan komen door een tekort aan voedingsstoffen. Om jouw spieren te helpen groeien kan je dan kiezen voor supplementen. Hiermee kan je je spiergroei versnellen door een flinke toevoeging van vetten, eiwitten en vooral koolhydraten aan je dagelijkse dieet.

Previous «
Next »