Heb je onlangs een ongeluk gehad of is er een medische fout gemaakt, waardoor je nu te maken hebt met letselschade? Dan kun je wellicht een letselschadevergoeding krijgen. Deze vergoeding verzacht jouw leed natuurlijk niet helemaal, maar biedt wel troost en bovendien de oplossing om diverse hoge (medische) rekeningen te betalen. Meer weten over het verhalen van een vergoeding bij letselschade? Lees dan meer over de letselschade claim in dit artikel.
Wat is letselschadevergoeding?
Een letselschadevergoeding is een financiële vergoeding die je krijgt als je letselschade hebt opgelopen. De vergoeding bestaat uit smartengeld, maar ook uit een vergoeding om medische kosten te betalen, juridische kosten te betalen en zelfs een verlies aan inkomsten te compenseren. En heb je hulp nodig in het huishouden door jouw letselschade, heb je reiskosten moeten betalen om je te laten behandelen of heb je andere kosten gemaakt? Dan kunnen deze kosten ook vergoed worden met de letselschadevergoeding.
Wanneer kun je een letselschadevergoeding krijgen?
Je kunt een letselschadevergoeding krijgen als je letselschade hebt opgelopen. Heb je een ongeluk gehad op de werkvloer? Dan kun je een vergoeding krijgen. Ben je aangereden door een auto en was dit niet jouw fout? Dan kun je ook een letselschadevergoeding krijgen. En is er een medische fout gemaakt in het ziekenhuis of in een andere zorginstelling, waardoor je nu met letselschade zit? Dan heb je ook recht op een vergoeding.
Je kunt ook een letselschadevergoeding krijgen als je een whiplash hebt, maar ook als je een verbrijzelde knie hebt, niet meer goed kunt zien of psychische klachten hebt overhouden aan jouw ongeluk of medische fout.
Hoe kun je een letselschade claim indienen?
Om letselschadevergoeding te krijgen, moet je een letselschade claim indienen. Dit kun je zelf doen, maar helaas is het indienen van een goede claim nog niet zo gemakkelijk. Wil je zeker weten dat je een goede claim indient (en jouw vergoeding daadwerkelijk krijgt), dan kun je een letselschade advocaat inschakelen. Een letselschade specialist helpt je helpt je niet alleen bij het verhalen van de financiele schade, maar kan ook hulp bieden bij een terugkeer naar het ‘oude leven’, door te ondersteunen bij het contact met artsen, fysiotherapeuten, en re-integratie- en revalidatiedeskundigen.