Echte mannen verbouwen hun huis zelf

  • Menfacts
  • november 14, 2017
  • Comments Off

Wanneer er iets aan je huis verbouwd moet worden, kun je uiteraard een aannemersbedrijf inschakelen of kennissen inhuren die dergelijk werk doen. Veel mannen kiezen er echter liever voor om de verbouwing aan het huis zelf te doen. Met een beetje handigheid kan dat trouwens ook gewoon. Er zijn dan overigens wel wat dingen waar je op moet letten.

Zorg dat je goed voorbereid bent

Ga niet zomaar aan de slag maar ben goed voorbereid. Zorg dat je een plan hebt over wat je precies gaat doen en bespreek dit met kennissen of vrienden die je daar veel over kunnen vertellen. Zij hebben misschien betere idee├źn, waardoor het uiteindelijk eenvoudiger wordt. Zorg ook dat je vooraf al over het benodigde materiaal en gereedschap beschikt, zodat de verbouwing niet iedere keer tussendoor stil ligt omdat je iets moet bestellen. Wanneer het om gereedschap gaat, is het aan te raden om dingen te lenen van vrienden of familie. Sommige gereedschappen gebruik je verder namelijk vrijwel niet meer en dan is het zonde om er veel geld voor te betalen. Laat je wat materialen betreft altijd uitgebreid informeren en kies zeker niet altijd automatisch voor het meest goedkope materiaal.

Denk om de veiligheid

Wanneer je gaat verbouwen is het verplicht om bepaalde veiligheidsmaatregelen te nemen, maar je wil natuurlijk zelf ook zo veilig mogelijk aan de slag gaan. Niemand wil namelijk de verbouwing staken met een gebroken been of nog erger. Draag dus altijd een veiligheidshelm en veilige schoenen. Maak verder gebruik van veilige materialen zoals een rolsteiger. Met zo’n rolsteiger werk je veel beter en veiliger op hoogte dan met bijvoorbeeld een gewone ladder. Bovendien zijn ze eenvoudig in gebruik. Een rolsteiger is beschikbaar in alle soorten en maten. Welke je moet kiezen hangt uiteraard af van de werkzaamheden die je er mee wil gaan verrichten.

Vraag gewoon om hulp

Hulp vragen is geen vernedering of nederlaag. Iedereen heeft wel vrienden, familie of buren die handig zijn en die ook nog eens bereid zijn om een handje te helpen met de verbouwing. Vele handen maken immers licht werk en wanneer je het met meerdere mensen doet, is er ook veel meer kennis aanwezig. We zijn immers op de wereld om elkaar te helpen nietwaar? En als er de volgende keer wat bij een ander moet gebeuren, help jij hem of haar weer mee!

Previous «
Next »