• Homepage
  • >
  • Lifestyle
  • >
  • Als je pizza’s aan de menukaart gaat toevoegen dien je een pizza oven te kopen

Als je pizza’s aan de menukaart gaat toevoegen dien je een pizza oven te kopen

  • Menfacts
  • december 21, 2020
  • Comments Off
pizza oven

De zaken lopen goed sinds jullie twee jaar geleden jullie restaurantje openden. Gelegen in een bosrijk gebied moeten jullie het vooral van de zomer hebben wanneer de mensen er een dagje op uit trekken of met de fiets op pad gaan, maar ook in de koudere maanden weten steeds meer klanten jullie te vinden. En met meer klanten neemt ook de vraag toe naar een uitgebreidere kaart, zodat je je gasten ervan kunt verzekeren dat er altijd wel iets te vinden is waar ze zin in hebben. 

Afgelopen zomer merkte je vrijwel dagelijks dat mensen vroegen of er ook pizza’s te bestellen waren. En hoewel je restaurant vooral gericht is op rijk gevulde maaltijdsalades, uitstekende belegde broodjes en de nodige gerechten zoals saté, uiteenlopende soepen en af en toe een gefrituurde snack, heb je de laatste tijd toch steeds vaker aan zitten denken om pizza’s aan de menukaart toe te voegen. 

Je hebt gemerkt dat mensen bijna dagelijks vragen of je pizza’s kunt maken

Je gaat natuurlijk niet proberen de concurrentie aan te gaan met de verschillende Italiaanse restaurants die er in de buurt te vinden zijn of de Turkse pizzabakker die met zijn bezorgers hele wijken voor zijn rekening neemt, maar een stuk of vier verschillende pizza’s op de menukaart kunnen toch een welkome aanvulling zijn waar veel gasten tevreden mee zullen zijn. Je wilt er zeker van zijn dat alle mensen iets naar hun wens kunnen als ze bij jou aan tafel gaan, dus het is zeker geen slecht idee om de kaart uit te breiden met wat Italiaanse gerechten. 

Het hoeft op zich ook niet bijzonder veel moeite te kosten om een degelijke pizza in elkaar te zetten. Als je zodra de keuken opent, standaard genoeg deeg klaar laat maken om dagelijks zo’n 30 tot 40 pizza’s te bereiden, denk je dat je deze toch wel gemakkelijk verkocht gaat krijgen. Pizza’s zijn daarnaast ook gemakkelijk te bereiden. Een flinke berg saus, uiteenlopende ingrediënten die afhankelijk van het type pizza allemaal van te voren klaar gemaakt kunnen worden, wat kaas er over en hup de oven in. 

Een goede pizza oven is een degelijke investering die zijn geld waard is

Het zal waarschijnlijk wel verstandig zijn om in een echte pizza oven te investeren, maar op lange termijn is dat toch wel een investering die zijn geld oplevert. Je huidige oven gebruik je vooral voor het opwarmen van gerechten die je van te voren hebt klaar gemaakt, dus het is niet echt handig om daarnaast ook tientallen pizza’s in dezelfde over te gaan bakken. 

Op zich zijn er tegenwoordige meerdere modellen speciale pizza ovens te verkrijgen en deze hoeven in de keuken ook niet bijzonder veel plek in te nemen. Je zit er nog wel een beetje aan te twijfelen of er genoeg vraag zal zijn om een oven met twee bak ruimten aan te schaffen, maar je denkt dat er straks genoeg mensen zullen zijn die een pizza van het menu zullen kiezen, zodat je een oven met twee bakruimten ook daadwerkelijk optimaal zult benutten. 

Zodoende dat een pizza oven met twee bakruimten de meest voor de hand liggende keuze is. Zeker als je straks het terras willen uitbreiden en een aantal extra tafels kunnen gaan plaatsen verwacht je dat zodra de zon zijn gezicht weer laat zien je genoeg klanten over de vloer gaat krijgen die blij zullen zijn als je verschillende pizza’s op de menukaart hebt staan.

Previous «
Next »