Auto wasbeurt na de winter? Zo zorg je voor een goed onderhoud!

  • Menfacts
  • april 10, 2018
  • Comments Off
auto wassen

Een uitgebreide wasbeurt draagt bij aan een langer leven voor jouw auto. Het schoonmaken en wassen van de auto wordt nog wel eens onderschat, terwijl je op deze manier een goede controle houdt over de staat waarin jouw auto op dat moment verkeerd. Zeker na het winterseizoen is een grondige wasbeurt erg belangrijk. Waarom? In dit artikel geven we jou 3 tips voor een autowasbeurt zodat jouw pk goed onderhouden en shiny blijft!

Auto wassen na de winter? Verwijder pekel resten en vuil!

Je kent het vast wel. Jouw auto is na het winterseizoen veranderd in een rijdend zoutvaatje. Niet alleen minder fraai om te zien, maar pekel is ook nog eens slecht voor jouw auto. Natuurlijk is het strooien van de wegen bij gladheid in de winter noodzakelijk, maar voor het behoud van jouw auto is het beter om dit zo snel mogelijk met een wasbeurt te verwijderen. Niet alleen wordt de lak van jouw auto aangetast door dit zout, maar de rest van de carrosserie heeft ook flink te lijden van pekel. Wist je dat zelfs de kunststof delen aan jouw auto worden aangevreten door zout? Pekel resten kun je het beste weghalen als je de auto met de hand wast. Zo pak je ook de kleinere hoekjes mee wat de wasstraat niet doet. Gebruik géén warm water als je zoutresten van jouw auto af wil spoelen. Dit lost de pekel namelijk op en zal op die manier nog meer verspreid worden over jouw auto. Verschoon hierbij regelmatig de emmer met water om verspreiding van het zout te voorkomen.

Vuilresten van de auto verwijderen na intensief gebruik

Het klinkt logisch, maar toch zijn er heel veel autobezitters die het nut van een goede schoonmaak van de auto niet inzien. Na intensief gebruik is het wel degelijk van belang om jouw auto een grondige schoonmaakbeurt te geven. Ben je bijvoorbeeld op wintersport geweest of heb je een lange reis gemaakt? Opgehoopte vuilresten onder de wielkassen, op de velgen en achter de wielen kunnen voor onbalans zorgen als ze niet tijdig worden weggehaald. Vuil kan daarbij ook makkelijk roestvorming veroorzaken als het zich ophoopt op een zwakke plek in de lak van de auto. Ook poep van vogels is een echte no-go voor de laklaag van jouw auto. Vogelpoep heeft namelijk een hoge zuurgraad en vreet de lak als het ware weg.

De auto met de hand wassen voor het mooiste resultaat

De wasstraat is natuurlijk makkelijk, maar wil nog wel eens oneffenheden op de lak veroorzaken. Ook de schade aan bijvoorbeeld de buitenspiegels of antenne die voortkomen uit een wasstraat worden vaak niet door de autoverzekering vergoed. De auto wassen met de hand is niet schadelijk, en geeft je daarnaast de mogelijkheid tot een extra controle van de auto. Een microfiber handschoen gebruiken om de auto te wassen voorkomt krassen. Maak hiermee geen draaiende, maar rechte bewegingen. Zo voorkom je lelijke cirkelvormige strepen op de lak van jouw auto. Bij het gebruik van een autoshampoo met een lage zuurgraad en een geschikte wax voor de lak, is jouw auto weer helemaal klaar voor het voorjaar!

Previous «
Next »