Autoruit vervangen: ga voor originele kwaliteit!

  • Menfacts
  • oktober 3, 2018
  • Comments Off

Heb je ruitschade aan een van je autoruiten en moet je deze binnenkort vervangen? Zorg er dan voor dat de hersteller de juiste ruit terugplaatst! Er zijn verschillende tinten en versies van autoruiten en je wilt een gelijkwaardig alternatief voor je kapotte ruit. Immers, de voorruit is een belangrijk onderdeel van de auto en moet op volle sterkte zijn! Waar moet je op letten om te bepalen of een autoruit van originele kwaliteit is? Wij geven je enkele zaken waar je op kunt letten als je een autoruit laat vervangen.

Een kwaliteitsruit herkennen

Als je nog nooit over zonnebanden, glastinten en glasdikte hebt nagedacht, dan ben je niet de enige. Toch zijn dit allemaal elementen van de autoruit die bepaald moeten worden. Hoe gaat dat in zijn werk? Wanneer je een auto koopt dan wordt deze met een ‘standaardruit’ geleverd. Informatie over deze standaard is terug te vinden voor alle herstellers. Een goede hersteller gebruikt deze informatie dan ook om de juiste ruit uit te kiezen voor jouw auto.

Gelukkig kun jij zelf heel eenvoudig zien of jouw nieuwe ruit aan Europese veiligheids- en kwaliteitseisen voldoet. Een dergelijke ruit is namelijk voorzien van een homologatieteken. Dat noemen we ook wel een E-keurmerk. Dit e’tje vind je bij het logo in de hoek van de ruit.

Herstel bij een specialist

Naast de kwaliteit van de ruit is ook de vakkundigheid van de plaatsing van groot belang voor de veiligheid en het comfort. Zo slaat een slecht geplaatste ruit bijvoorbeeld snel aan bij koud weer. Op de website van de glashersteller vind je vaak meer informatie over de werkwijze die gehanteerd wordt en het type kit dat ze gebruiken. Kies een hersteller die gespecialiseerd is in autoruiten om slordig werk te vermijden!

Technologie in en rond de voorruit

Er is nog een belangrijke reden om voor een specialist te kiezen. Tegenwoordig zijn er veel hulpsystemen in de auto afhankelijk van de autoruit. Denk bijvoorbeeld aan park en lane assist. Deze systemen zijn afhankelijk van een camera achter de voorruit. Deze moet na plaatsing van een nieuwe ruit gekalibreerd worden. Een kleine afwijking kan er namelijk voor zorgen dat de camera verkeerde signalen doorgeeft en daar kunnen ongelukken door ontstaan. Een specialist helpt je hierbij en geeft een bewijs van kallibratie af. Op die manier weet je zeker dat de technologie in je auto naar behoren blijft werken!

 

Previous «
Next »