Benodigdheden bij het verbouwen van je huis

  • Menfacts
  • oktober 14, 2017
  • Comments Off

Verbouwingen aan je huis uitvoeren is een heuse opdracht, en het spreekt dan ook voor zich dat je enkel gebruik wil maken van de meest betrouwbare tools. Hoewel het verbouwen van de woning op heel wat verschillende manieren kan gebeuren, zijn er toch een aantal die je hoe dan ook nodig hebt.

Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook om er zeker van te zijn dat het resultaat van de verbouwingen betrouwbaar is, is het belangrijk het juiste gereedschap bij de hand te hebben. Het volgende overzicht geeft een goed beeld van enkele belangrijke tools en waarom deze precies zo belangrijk zijn.

Benodigdheden bij het verbouwen van je huis

Elke verbouwing is anders. De renovatie van een badkamer kan niet vergeleken worden met het plaatsen van zonnepanelen, zoveel is duidelijk. Toch zijn er een aantal tools die je voor heel wat verschillende werken nog hebt, en dus best ook altijd in je garage hebt liggen.

1. Veiligheidsschoenen

Veiligheid eerst, zeker als je verbouwingen uitvoert aan je eigen woning. Het hoeft niet gezegd te worden dat de voeten een van de meest kwetsbare lichaamsdelen zijn bij het uitvoeren van werken: Houten planken vallen voor je het weet op je voeten, en als je daarvan gespaard blijft loop je wel ergens op gebroken glas of een nagel. Zelfs bij kleine verbouwingen die eigenlijk niet zo veel risico’s inhouden, is het beter het zekere voor het onzekere te nemen en stevige veiligheidsschoenen aan te doen. En dan nog het liefst modellen met een extra dikke zool.

2. Een boor

Geen verbouwingen zonder boormachine, wat het doel ook mag zijn. Boren is een van de basis werkjes die bij een verbouwing komen kijken, of je nu een kader wil ophangen of gaten in de muur moet boren voor de installatie van een nieuwe boiler. Een boormachine komt altijd van pas en het is dan ook belangrijk te kiezen voor een betrouwbaar, duurzaam exemplaar. Op die manier kan je de werken veilig uitvoeren én bekom je een mooi eindresultaat.

3. Een bouwlift

Gaat het tenslotte om grote verbouwingen waarbij je met meubels, zware objecten en andere grote zaken moet gaan zeulen? Dan is een bouwlift huren een goede beslissing. Het gaat natuurlijk om een gereedschap dat enkel bij erg grote werken van toepassing is, maar kasten en zetels naar buiten dragen als je op de derde verdieping woont is geen pretje zonder mechanische hulp!

Previous «
Next »