Waarom veilig vrijen altijd belangrijk is

  • Menfacts
  • oktober 14, 2017
  • Comments Off

Veel mensen hebben er een handje van om one night stands te houden. Af en toe kan het natuurlijk ook echt een opluchting zijn om een avond vrijblijvend met iemand door te brengen. Helaas is het zo dat op dit soort avonden maar weinig veilig wordt gevreeën, en dat is juist zo belangrijk.

Seks zonder condoom

Het condoom is het meest gebruikte voorbehoedsmiddel. Erg handig, want zo wordt voorkomen dat een vrouw zwanger raakt. Veel vrouwen gebruiken de anticonceptiepil. Prima voor veel mensen, maar weinig mensen zijn zich ervan bewust dat seks zonder condoom ervoor kan zorgen dat je een SOA oploopt.

Natuurlijk is de kans dat je een SOA oploopt vrij klein, maar het kan zomaar gebeuren. SOA’s blijven bij veel mensen onopgemerkt. Jaarlijks komen er ongeveer driehonderdduizend mensen naar de huisarts of GGD om een test te doen voor een SOA. Dit terwijl het allemaal verholpen kan worden met een simpel condoom.

De meest voorkomende SOA is chlamydia. Naar schatting komen er ieder jaar ongeveer zestigduizend nieuwe mensen bij die chlamydia hebben. Het vervelende aan chlamydia is dat de klachten erg vaag zijn. Vrouwen hebben vaak een branderig gevoel bij het plassen en mannen hebben vaak last van afscheiding uit de penis. Gelukkig is chlamydia gemakkelijk op te lossen met een antibioticakuur, maar fijn om te hebben is het natuurlijk niet.

”Seks met condoom is niet lekker”

Natuurlijk, mannen weten wel dat het belangrijk is om seks te hebben met een condoom, zeker met iemand die je niet zo goed kent. Een veelgehoord argument is dat seks met een condoom niet lekker is, of dat het een gedeelte van het gevoel verwijdert. Dit is onzin, aangezien condooms tegenwoordig van zulk dun materiaal zijn gemaakt dat je er eigenlijk niets van voelt dat je er een om hebt.

Wees er dus zeker van dat je geen SOA oploopt. Condooms zijn immers overal te koop, van de supermarkt tot de drogist. Heb je toch last van die schaamte? Bestel dan gewoon op Allecondooms.nl!

Previous «
Next »