• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Geen excuses meer om die klusjes nog langer uit te stellen

Geen excuses meer om die klusjes nog langer uit te stellen

  • Menfacts
  • augustus 24, 2018
  • Comments Off
echte mannen klussen zelf

Klusjes uitstellen, het gebeurt vaak, maar eigenlijk is dit iets wat je beter niet kunt doen. Sommige klussen dienen gewoon meteen worden aangepakt en er zijn genoeg manieren om je doel te bereiken.

Stel een plan op

Met een goed plan voor de grotere klussen heb je al een flink deel van de klus geklaard, een goede voorbereiding is natuurlijk het halve werk. Bekijk hoeveel je kunt uitgeven en welke materialen je nodig hebt. Kijk daarbij ook naar de mogelijkheid om anderen om hulp te vragen. Grote klussen alleen uitvoeren gaat natuurlijk vaak lastiger.

Materialen en gereedschappen

Dat je veel apparaten niet tot je beschikking hebt is geen enkel probleem bij het aangaan van diverse klussen en projecten. Bij de bouwmarkten zijn er diverse machines die je kunt huren en uiteraard vind je hier ook de materialen die je nodig hebt. Ook kan je hier aanhangers huren om zo makkelijk spullen te vervoeren.

Steigers

Het beste kan je steigers voor je huis plaatsen wanneer je de gevel en het dak gaat aanpakken. Naast normale steigers kan je ook kiezen voor de mobiele variant: de rolsteiger. Hierdoor heb je alleen een steiger waar je bezig bent en bespaar je ruimte. Kijk voor meerdere stellages en voorbeelden bij een bedrijf zoals Steigerverkoop. Zo kan je goed voorbereid aan de slag.

Binnen aan de slag

Wanneer je vooral binnen gaat renoveren, zorg dan dat je genoeg toestroom hebt van verse lucht en mondkapjes gebruikt. Het fijnstof wat vrijkomt met boren en schuren is erg slecht voor de longen en dient vermeden te worden. Gebruik voor het sloopwerk een breekhamer en voor het schuren een bandschuurmachine. Bij een bandschuurmachine kan je ook de grofheid van het schuurpapier veranderen. Zo kan je van grof tot fijn de klus aanpakken.

Aannemer inhuren

Ben je niet bekend met de grote klussen? het beste kan je dan een aannemer huren die je kan helpen met de klus(sen) en de boel in de gaten houdt.

Previous «
Next »