De elektrische kindermotor, het leukste cadeau voor kinderen

  • Menfacts
  • augustus 24, 2021
  • Comments Off
elektrische kinder motor

Wil je het gezicht van je kind eens enorm zien stralen? Verras hem of haar dan eens met iets heel anders: een elektrische kindermotor. Kinderen zijn gefascineerd door dingen die sneller kunnen dan zijzelf. Trouwens, zijn we dat niet allemaal ? Dat begint al heel vroeg met wandelingen in de buggy en stop eigenlijk nooit meer. Een elektrische kinderauto of motor is dan natuurlijk het summum voor een kind.  En als je zelf ook motor rijdt dan is dat natuurlijk nog veel leuker. Met een elektrische kindermotor kan je zoon of dochter al spelenderwijs in jouw voetsporen treden. Er zijn verschillende motoren verkrijgbaar. We beschrijven hieronder de verschillen.

De elektrische kindermotor voor de allerkleinsten tot 3 jaar

De allerkleinsten, tot 3 jaar, gaan heerlijk op avontuur met een stevige, driewielige elektrische kindermotor. Met deze motoren kan je kind zowel binnenshuis als buitenshuis spelen. Door de brandende koplamp, muziek en geluidjes op het stuur zal je kind enthousiast de wereld gaan verkennen. Je kind leert intuïtief gas geven, want deze motor heeft al een echt gaspedaal. Zo’n motor werkt op een 6v-accu en de snelheid is maximaal 3 km per uur. Dit is voor de begeleidende ouder slenterend goed bij te houden. 

Elektrische kindermotoren vanaf 3 jaar

Kinderen vanaf ongeveer 3 jaar kunnen de spannende omgeving ontdekken op een tweewielige elektrische kindermotor met zijwieltjes. Een kind voelt zich zo in balans en dus veilig. De meeste kinderen krijgen vanaf ongeveer 5 jaar hun eigen balans en kunnen dan op een normale fiets zonder zijwieltjes rijden. Dus vanaf gemiddeld die leeftijd kunnen de extra wieltjes van de elektrische kindermotor af. Deze tweewielige elektrische kindermotoren werken meestal op 12V-accu’s en de maximale snelheid is ongeveer 6 km per uur wat een stevige wandelsnelheid is. Je ziet ze genieten en stralen op hun eigen motor.

Elektrische crossmotoren voor kinderen

Is je kind uit de vorige categorie elektrische kindermotoren gegroeid en wil hij of zij meer snelheid? Voor de echte daredevils en adrenalinejunkies onder de kinderen zijn er elektrische kindercrossmotoren. Deze elektrische motoren halen een snelheid van maximaal 25 kilometer per uur. Weg van de tv en spelcomputer en urenlang outdoor plezier in de gezonde buitenlucht. De motorische vaardigheden van je kind verbeteren zienderogen door de noodzakelijk coördinatie om de motor te rijden.

Welke elektrische kindermotor moet je kiezen?

Kinderen hebben een erg goed oog voor detail. Hoe realistischer, hoe mooier ze het vinden. Het is uiteraard ook belangrijk dat de kleur je kind aanspreekt. Neem daarom een motor in zijn of haar lievelingskleur. Veel opties als claxon, politiesirene, spiegels en lichteffecten zijn erg gewild. Er zijn elektrische kindermotoren waarbij de ouder de maximale snelheid in fases kan instellen. Op die manier kun je je kind naar de maximale snelheid laten toegroeien en blijft de motor lang een fijne uitdaging voor jouw telg. Natuurlijk schaf je meteen een stoere helm voor je kind aan. Extra verrassing: een nummerplaat met de naam van je kind! 

Previous «
Next »