Rogue One: A Star Wars Story

  • Menfacts
  • januari 19, 2017
  • Comments Off

Rogue One: A Star Wars Story is de laatste film die gemaakt is in de Star Wars reeks. Een soort van tussendoortje in de huidige reeks Star Wars films die onlangs is uitgebreid met deel 7: The Force Awakens. Overigens is rogue one zeker geen tussendoortje en is het voor de echte Star Wars fans een film die zeker niet gemist mag worden.

De totstandkoming van de Death Starstar wars rogue one

De film rogue one is een heerlijke en fijne nostalgietrip naar het begin van de saga. De afloop mag dan bekend zijn, maar dat drukt zeker niet de pret. Het gaat erom hoe de beruchte Death Star tot stand komt en hoeveel moeite de Rebellen moesten doen om de bouwplannen hiervan in handen te krijgen. De grote spil in dit hele verhaal is Jyn Erso, die door het verzet is geronseld om zo te proberen haar vader te vinden. Vader Erso is met flink geweld onderdrukt door het kwade keizerlijke genie Krennic. Krennic maakte gebruik van zijn technische vernuft voor het verwezenlijk van Death Star. Rebellen kapitein Andor probeert samen met Jyn Erso achter de waarheid van de Death Star te komen.

Weergaloos avontuur

Rogue One: A Star Wars Story is een duistere en integrerende film, wat regisseur Gareth Edwards goed heeft verfilmd. De film is voorzien van een morele diepgang en de karakters zijn goed uitgediept. De komische fragmenten die kenmerkend zijn voor de Star Wars saga ontbreken ook niet in deze film. Een bont samenraapsel aan personages en de onderlinge overtuigende chemie zorgt voor een weergaloos avontuur in deze film. Het plezier dat de cast uitstraalt in het spelen van de personages spat dan ook van het scherm af. De verwijzingen die rogue one maakt naar de eerste Star Wars trilogie zijn dan ook totaal niet storend, maar juist heel aanstekelijk.

Feest der herkenning voor Star Wars fans

Rogue One: A Star Wars Story is een feest der herkenning voor de echte Star Wars fans. Herkenbare muziek, sets en dialogen worden ruim twee uur lang over je heen gestort, waarbij je nimmer het gevoel krijgt dat je wordt teruggeworpen naar de oude klassiekers. Een prachtig visueel genot met onder andere de Star Destroyers en de X-Wings. De Death Star was nog nooit zo glorieus en volmaakt. Rogue one is dan ook echt een ode aan de Star War fans die gelukkig geen mysteries in petto heeft voor een eventueel volgende film.

Previous «
Next »