Onewheel: snowboarden op straat

  • Menfacts
  • september 12, 2017
  • Comments Off
onewheel

De onewheel? Die laat je snowboarden op straat, met zoals de naam al doet vermoeden één wiel. Het is een hoverboard met één wiel, zo legt de een uit. Het is een elektrisch skateboard, stelt de ander. Hoe dan ook: de onewheel is zeker hip. Is bijzonder en haalt – bepaalde modellen althans – een topsnelheid van soms wel 25 kilometer per uur. Uiteraard werd de onewheel in Amerika ‘geboren’ en sinds enige tijd heeft ook Europa in navolging van de bij kinderen populaire hoverboards dit nóg weer hippere board ontdekt.

onewheelplus

Wiel

De feiten. We hebben het dus over een skateboard met één groot wiel dat alleen op gevoel bestuurd kan worden. Op gevoel? Ja, want het board komt alleen in beweging als je of voor- of achteruit leunt. Leun je op een gedurfde wijze vooruit, dan ben je in staat een snelheid van wel 25 kilometer per uur te halen. Onmisbaar is de batterij. Eenmaal opgeladen kan je met een gerust hard een afstand van zeker tien kilometer afleggen. Prachtige en stoere manier om de show te stelen, toch? Uiteraard kan de afgelegde route teruggevonden en opgeslagen worden op je telefoon als je tenminste de speciale app voor de onewheel op je telefoon hebt gezet.

Balans

Nog een nadeel is nog wel een beetje de prijs. De onewheel is een nog relatief onbekend fenomeen en dus tamelijk kostbaar al is de prijs de afgelopen periode al weer behoorlijk gezakt. Een hebbedingetje, maar wel wat aan de prijzige kant. De onewheel laat je voortdurend zoeken naar balans en evenwicht, de uiterst nauwkeurige gyroscoop onderneemt naar gelang uw balans en houding actie. Kind kan de was doen. Onopvallend ben je niet op de onewheel. Dat wordt voorkomen door de tegenwoordig onvermijdelijke Ledverlichting. Hoewel niet vederlicht is het elektrische skateboard door een handvat eenvoudig overal mee naar toe te nemen.

De pretfactor bepaal je zelf. Ben je in balans en heb je lef en durf? Ga dan voor de onewheel. Je valt dan zeker op! Bekijk hieronder de video van onewheel.com

Previous «
Next »