Je telefoon opladen, zo doe je het het beste!

  • Menfacts
  • februari 27, 2020
  • Comments Off
iphone opladen

Kan jij nog één dag zonder je mobiele telefoon? Wij bijna niet. Je smartphone is al lang niet alleen meer een apparaat waarmee je berichtjes stuurt en telefoontjes pleegt, je gebruikt hem vrijwel overal voor. Zo is het ook je agenda, plan je er je route mee en gebruik je hem sinds kort ook als jouw pinpas. Je kunt bijna niet meer zonder je telefoon en daarom is het goed om er zo zuinig mogelijk mee om te gaan. Dit doe je waarschijnlijk al door hem te beschermen met een telefoonhoesje en een projectiescherm, maar heb je er ook al eens aan gedacht dat het opladen van je telefoon invloed kan hebben op de levensduur? Kabelmaatje is de specialist als het gaat om het opladen van je telefoon. Zij geven je in deze blog 4 tips over hoe je dit het beste doet. 

1. Nieuwe telefoon? De eerste keer opladen maakt het verschil

Een tip die je regelmatig hoort bij het aanschaffen van een nieuwe smartphone heeft te maken met het voor de eerst opladen van de accu. Het is dan ook goed om je nieuwe smartphone de eerste keer volledig op te laden. De fabrikant laad de accu van je nieuwe smartphone vaak tot veertig procent op, voor dat ze hem verschepen. Dit zorgt ervoor dat er niet te veel energie wegvloeit. De eerste keer dat jij je smartphone gebruikt, is het goed om hem eerst helemaal op te laden. Dit duurt vijf tot zes uur. 

2. Laad je telefoon niet helemaal leeg lopen

Een aantal jaar geleden was het zo dat je de accu van je telefoon helemaal leeg moest laten lopen voordat je hem mocht opladen. Dit was toen de beste manier om de levensduur van de accu van je smartphone te verlengen. Toendertijd werden de accu’s van smartphones nog van nikkel gemaakt. Vandaag de dag is jouw accu gemaakt van lithium. Dit zorgt ervoor dat ‘helemaal leeg, helemaal vol’ juist averechts werkt. 

De levensduur van je accu verleng je tegenwoordig juist door hem op te laden voordat hij leeg is. Dit zorgt ervoor dat de accu niet lui wordt. De perfecte manier is om de accu altijd tussen de 40 en 80 procent te hebben. Laad je telefoon dan ook op als deze  ongeveer 30 à 40 procent vol is.

3. Gebruik een originele oplader

Er zijn vele opladers op de markt die je voor een prikkie kunt kopen. Toch kunnen deze opladers schadelijk zijn voor jouw accu en de levensduur van je smartphone verminderen. Een niet-originele kabel is schadelijk voor je batterij. Bij niet-originele acculaders bestaat er een kans dat de smartphone te snel oplaadt en de accu oververhit raakt. Daarom is het een goed idee om te kiezen voor een originele oplader. Daarnaast is het belangrijk dat je een oplader koopt die bij jouw smartphone past. Heb jij een iPhone? Kies dan voor een originele iPhone oplader. Dit geldt ook voor het opladen van je MacBook met een originele MacBook oplader. Daarvoor ben je bij Kabelmaatje aan het juiste adres. 

4. Zet je telefoon uit

Naast dat de bovenstaande tips ervoor zorgen dat de accu van je smartphone langer meegaat, is er nog een tip die zorgt voor een langere levensduur. Als je de kans hebt, zet je telefoon dan uit tijdens het opladen. De meeste mensen laden hun telefoon op, terwijl ze deze gebruiken. Dit is erg slecht voor je accu, omdat de accu dan zowel aan het opladen als ontladen is. Hierdoor kan de maximale capaciteit van de accu snel afnemen. Zet daarom bij voorkeur je smartphone uit tijdens het opladen. 

Met deze tips hoef jij je niet langer druk te maken dat je zonder telefoon komt te zitten!

Previous «
Next »