• Homepage
  • >
  • Travel
  • >
  • Een routekaart, autohuur en een avontuur: doe een roadtrip door Europa

Een routekaart, autohuur en een avontuur: doe een roadtrip door Europa

  • Menfacts
  • februari 28, 2020
  • Comments Off

De gebaande paden af: dat is wat we het liefst willen als we op vakantie gaan. Helaas is dat niet meer zo makkelijk als het klinkt. In het toeristenseizoen lijken alle vakantiegangers naar dezelfde plekken te gaan en tot rust komen is er niet meer bij. Of toch wel?

Als man zijn we constant op zoek naar avontuur. Dat zit nu eenmaal in onze genen: we zoeken naar manieren om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en als we daarbij nieuwe dingen kunnen doen of ontdekken dan is dat goed meegenomen. Zeker voor de reiziger onder ons geldt dan ook dat als het vakantieseizoen is aangebroken er een zoektocht ontstaat naar de meest ruige, bijzondere, unieke of eenzame plek. Die zijn er in de overbevolkte wereld waarin we leven steeds minder, en als ze er dan al zijn moeten we twee vliegtuigen, een boot en een boerenbus nemen om er te komen. Dit is zo erg nog niet, ware het niet dat er een enorm prijzenkaartje hangt aan verre reizen naar onbekende bestemmingen. 

Toch is het avontuur zoeken (en vinden) minder moeilijk dan het lijkt. Op rijafstand hebben we in Europa namelijk nog steeds gebieden waar je avontuur kan vinden: er is ruige natuur, het is dunbevolkt en je kan volledig opgaan in de natuur en daadwerkelijk even niet hoeven te denken aan het thuisfront. 

De meesten van deze gebieden zijn op rijafstand en lenen zich dan ook perfect voor een roadtrip. Een roadtrip is door velen beschouwt als een interessantere manier van een reis maken, omdat je letterlijk het stuur zelf in handen hebt. Je bepaalt zelf wanneer je waar heengaat, wat je gaat doen en tijdens het reizen – of rijden – neem je de omgeving extra nadrukkelijk in je op. Voordat je één van onderstaande gebieden uitkiest om te gaan reizen, moet je een goede auto hebben. Onderschat dit niet: je wilt niet onderweg met pech komen te staan. Als je geen goede auto hebt, zorg dan dat je een goede auto huurt. 

Je kan tegenwoordig in heel Europa auto’s huren. zonder bang te hoeven zijn dat je wordt opgelicht: de website www.goedkoperautohuur.nl specialiseert zich in betrouwbare internationale autoverhuurders, met als groot voordeel dat je in de ene stad kan huren en de auto in een andere stad kan inleveren. Terwijl www.europcar.nl in haast elk Europees land een vestiging heeft. Het assortiment van het laatstgenoemde autoverhuurbedrijf is daarnaast ook aangepast aan lokale wegen: zijn er bijvoorbeeld offroad wegen, dan kan je een jeep huren.

Als je een auto en een aantal vrienden hebt die ook die avontuurlijke spirit hebben, kun je voordat je je tas gaat pakken een bestemming uitkiezen. Zoals gezegd kun je op rijafstand in Europa, een aantal hele verrassende bestemmingen vinden om te ontsnappen. Je vindt ze hieronder.

Scandinavië

Scandinavië bestaat uit drie landen: Denemarken, Zweden en Noorwegen. Alle drie de landen zijn niet dichtbevolkt, maar worden gekenmerkt door hun verbluffende natuur. Helderblauwe meren, schitterende fjorden en toendra’s, eilanden die met elkaar in verbinding staan door schitterende bruggen: je zult je ogen uitkijken als je een reis maakt door deze landen. Wie weet stuit je zelfs op een kudde rendieren! Zorg wel dat je verwarming in je auto hebt, want het kan aardig koud worden.

Oost-Europa

Ook in landen als Tsjechië, Kroatië en Slovenië valt er nog heel veel te ontdekken voor de roadtripper. Van watervallen tot wijnvelden, van bergen tot grotten, dit is het echte avontuur in Europa. Zorg dat als je Slovenië gaat bezoeken, je naar het meer van Bled gaat en maak een tocht langs de groene Soča-rivier, een echte gletsjerrivier. Bezoek in Kroatië de Plitvicemeren, omringt met watervallen, waar je ook de auto kan laten staan voor een goede wandeling.

Extremadura

Als je meer op zoek bent naar zon en warmte kun je in de zomer kiezen voor Spanje. Als je echter plekken zoekt waar niet zoveel toeristen zijn, is Extremadura een absolute aanrader. De Spaanse provincie ligt aan de Portugese grens, met een aantal pittoreske oude dorpjes op heuvels belegd met wijnvelden. Integenstelling tot verwarming, heb je hier een goede airco nodig, aangezien het in deze provincie erg heet kan worden in de zomer!

Verenigd Koninkrijk

Of je nou naar Schotland, Ierland, Wales of Engeland gaat, het eiland leent zich uitstekend voor een roadtrip. Dankzij de lange wegen langs meren en heuvels, de kust en door Middeleeuwse dorpjes die zo uit Harry Potter lijken te komen, waan je je zomaar in een andere wereld. Houd er wel rekening mee dat ze aan de linkerkant rijden!

Previous «
Next »